'Sağlıklı Toplum İçin Değerli Gençlik' Projesi

ANKARA - Anadolu İlahiyat Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Halis Gökçek, "28 Şubat sürecinde dini eğitim veren Kur'an kurslarımızı, imam hatip okullarımızı, ilahiyat fakültelerimizi talan ettiler. Hiç buralarda öğrenci kalmadı. Özellikle başörtülü kızlarımızın çekmediği çile kalmadı" dedi.

Anadolu İlahiyat Akademisi ve Anadolu İlahiyat Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı evlerde kalan çocuklara yönelik "Sağlıklı toplum için değerli gençlik" adlı eğitim programı başlattı.

Projenin hayata geçirilişi dolayısıyla, Derneğin Ulus'taki merkezinde düzenlenen törene, Halis Gökçek'in yanı sıra Sümeyye Erdoğan ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Gökçek, 28 Şubat sürecinin acılarının yüreklerde yaşandığı günlerden bugünlere gelindiğini söyledi.

Bugünlere gelinmesinde katkısı olanlara teşekkür eden Gökçek, "28 Şubat sürecinde dini eğitim veren Kur'an kurslarımızı, imam hatip okullarımızı, ilahiyat fakültelerimizi talan ettiler. Hiç buralarda öğrenci kalmadı. Özellikle başörtülü kızlarımızın çekmediği çile kalmadı" dedi.

Dini eğitimin önemine dikkati çeken Gökçek, "Sağlıklı toplum için değerli gençlik" projesinin hayırlı olmasını diledi.

Sümeyye Erdoğan da toplumun geleceği, insanlığın selameti adına büyük bir gayretle çalışmalar yapan akademiye ve derneğini yürekten kutladı.

Dünyanın gidişatının çok iyi olmadığını, insani değerlerin kaybedildiğini belirten Erdoğan, projenin taşıdığı değerlerin, bu olumsuzluklar nedeniyle önem taşıdığını kaydetti. Erdoğan, şunları ifade etti:

"Akdeniz'in sahillerine vuran çocuk bedenleri, dünyanın ortasında yerlerinden edilen milyonlarca insan, sefalete sürülen milyonlarca kadın, çocuk ve tüm bunların karşısında suskun bir dünya. Çıkarcı ve en masum ifadeyle yanlış politikalar, insanlığı sonu belirsiz bir bataklığa sürüklüyor ve öyle bir düzen ki haklı görünmeniz için ne yazık ki güçlü olmanız yetebiliyor ve eğer güçlü değilseniz kolay kolay haklı da görünmüyorsunuz. Böyle bir ortamda yolumuzu aydınlatacak, bizi feraha erdirecek tek şey değerlerimiz. Ancak adaleti ilke edinerek, sorumluluklarımızı ifa ederek ve gerektiğinde sabrı kuşanarak düzlüğe çıkabiliriz."

-"Değer merkezli gençlik toplumun anahtarı"

Toplum bir bedene benzetildiğinde, çocuk, genç ve yaşlıların o bedenin uzuvları olarak görülebileceğini belirten Erdoğan, "Birisi hasta olduğunda diğerleri de etkilenir. Bu nedenle geleceğin umutları olan çocuklara bugünden değer merkezli bir eğitim çerçevesi sunmak durumundayız. Çünkü onlar yarının gençleri, geleceğin büyükleri" diye konuştu.

Erdoğan, saygı, sabır, dostluk,  adalet, sorumluluk, yardımseverliği hayatına hakim kılan bireylerin olduğu bir toplumda hastalığın olmayacağını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile