'Sağlıklı Yaşam' İçin Yürüdüler

YaşŸamın sağŸlıklı sürmesinde sporun önemine dikkati çekmek için Samsun Halk SağŸlığŸı MüdürlüğŸü'nce "SağŸlıklı YaşŸam YürüyüşŸü" düzenlendi.

Samsun Halk SağŸlığŸı MüdürlüğŸü'nün organizasyonundaki etkinlik için Kamu Hastaneleri BirliğŸi BaşŸkanı Zafer LJukurova, Kamu Hastaneleri BirliğŸi Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın, SağŸlık İl Müdürü Yusuf Köksal, Halk SağŸlığŸı Müdürü Ertan Uzun, sağŸlık çalışŸanları ve vatandaşŸlar Sevgi Gölü'nde toplandı. Isınma hareketlerinin ardından grup, KurtuluşŸ Yolu'na kadar yürüyüşŸ yaptı.
Kamu Hastaneleri BirliğŸi BaşŸkanı Zafer LJukurova, burada yaptığŸı açıklamada, düzenli egzersizin başŸta diyabet, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon ve kanser gibi birçok kronik hastalığŸın önüne geçebileceğŸini söyledi.
"Türkiye SağŸlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında toplumsal farkındalığŸı arttırmak amacıyla ülkenin her tarafından bu tür etkinlik düzenlediklerini belirten LJukurova, "Fazla kilolarından, hipertansiyondan, kalp rahatsızlıkları ve diyabetten uzak kalmak için hareketli bir hayat tarzı temenni ediyoruz. Hareketli yaşŸam sağŸlıklı bir ömür demektir. Kaliteli bir ömür de bizim en büyük idealimizdir" dedi.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile