Toksöz Grubu bünyesindeki Sanset Gıda Fabrika Genel Müdürü Hilmi Baruter , ' Elliiki ' ekonomi dergisine yaptığı açıklamada , Sağra ' yı aldıktan sonra ticari değil duygusal düşündüklerini belirterek , fabrikayı taşımadıklarını ve yeniden faaliyete geçebilmek için 20 milyon dolar harcadıklarını belirtti . Fabrikanın tüm ekipmanlarını yenilediklerini , üretim sistemini dünya standartlarına getirdiklerini kaydeden Hilmi Baruter , " 515 personelimiz var . Hiçbir personelimizi de işten çıkarmadık . Hepsi de Tek Gıda İş Sendikası ' na üye oldular . Sendika ile yeni anlaşma yaptık " dedi .
Tadelle , Sarelle markalarıyla efsane olan Sağra ' nın çikolatasında her bir katkı ürünü kullanmadıklarını , tamamen doğal işleme tabi tuttuklarını belirten Baruter , " Her zamanki gibi fındıkları taze alıyoruz . Kavrulma makinesi de çok özel , fındığın kokusunu kaybolmuyor . Eskiden doğala özdeş vanilya kullanılıyordu , biz doğal vanilya kullanıyoruz . Soya lesitinini de sertifikalı aldık , GDO ' suz . Ama bütün bunları yapıp kıvamı ve tadı tutturmak zordu . Çok çalışma yapıldı . İlaçta kullanılan ama gıda da kullanılmayan bazı araçları da kullanarak tadı yakaladık . Asla transyağı kullanmıyoruz . Her şey doğal , hatta kavanoz cam , alüminyum kapak kullanıyoruz . Gıda boyası kullanmıyoruz . Kakao yağı kullandık , kıvam yakalamak için fındık püresi de koyuyoruz , yumuşaklığı öyle yakalıyoruz " diye konuştu .
Sağra Ayağa Kalktı
Ordu'da 1936 yılında Kahraman Sağra tarafından kurulan Sağra'yı 2007 yılında Türkiye mevduat Sigorta Fonu'ndan (TMSF) 77 milyon dolara alan Toksöz Grubu, fabrikayı adeta yeniden inşa etti.