SAHA Istanbul'a Avrupa'dan Küme Mükemmeliyeti Ödülü

SAHA Istanbul'a Avrupa'dan Küme Mükemmeliyeti Ödülü

SAHA Istanbul, Avrupa Küme Analizleri Sekreteryasi ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis) tarafindan ‘SILVER’ kalite etiketi ile ödüllendirildi.

Bünyesinde Savunma, Havacilik ve Uzay Teknolojileri sanayinde yer alan 1.001 firma ve 26 üniversitenin yer aldigi SAHA Istanbul, Avrupa’nin en önemli degerlendirme ve Analiz Kurulusu olan ESCA tarafindan “Küme Yönetiminde” mükemmellikte “SILVER” kalite etiketi ile ödüllendirildi. Türkiye’de ilk kez bir kümelenme “SILVER” kalite etiketine sahip olurken, SAHA Istanbul, dünyada bu etiketi alan dördüncü kümelenme olarak önemli bir basariya imza atti.

Avrupa’daki 400’den fazla kümenin faaliyetlerini, yapilarini ve yönetimlerini degerlendiren ESCA; kümeleri, küme yönetimi ve saglanan sektörel fayda gibi kriterler çerçevesinde analiz ediyor ve basarili kümeleri yetkinliklerine göre siniflandirarak ödüllendiriyor.

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Küme Analizleri Sekretaryasi ESCA, dünyanin en önemli analiz kurumlari arasinda yer aliyor.

SAHA Istanbul bu çerçevede kümelenmenin yapisi, yönetimi, stratejik faaliyetleri, finansmani, firmalara yönelik hizmetleri, ulusal ve uluslararasi is birlikleri, küme içindeki etkilesimleri, basarilari, kümenin taninirligi ve sektörel fayda gibi farkli göstergeler üzerinden degerlendirildi.

Türk savunma, havacilik ve uzay sektöründe yerlilik oraninin artirilmasi, kritik teknolojilerin gelistirilmesi ve uluslararasi rekabette öne geçilmesi maksadiyla is birligini destekleyerek güçlü bir ekosistem olusturmayi amaçlayan SAHA Istanbul, Avrupa’daki kümelenmeleri yönetim yetkinligi ve sektörel fayda alaninda degerlendiren ESCA Degerlendirme & Analiz Kurulusu tarafindan "SILVER" kalite etiketi ile hem Avrupa’nin hem de dünyanin sayili kümelerinden biri olarak etkinligini ve gücünü pekistirdi.

Bir ilki basardi

2021 yilinda ayni kurulus tarafindan “BRONZE” kalite etiketi ile ödüllendirilen SAHA Istanbul sürekli bir gelisim göstererek bu kez 2023 yilinda daha yüksek bir dereceden ödüllendirildi.

SAHA Istanbul, yerli ve milli projelerinin uluslararasi alanda güçlü sekilde temsil edilmesi ve küresel pazarda yer almalarini saglamak için her iki yilda bir SAHA EXPO Savunma, Havacilik ve Uzay Fuarini organize ediyor.

Önümüzdeki yil 22 - 26 Ekim 2024 tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezinde gerçeklestirilecek SAHA EXPO-2024’ün, 90.000 m2 alanda, 1.200’ün üzerinde yerli ve yabanci katilimci ve 150 binin üzerinde ziyaretçi ile düzenlenmesi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile