Saha Personeline 'Kapasite Gelistirme Egitimleri' Veriliyor

Saha Personeline 'Kapasite Gelistirme Egitimleri' Veriliyor

MERSIN – İçel Büyüksehir Belediyesinin, Hayata Destek Dernegi öncülügünde düzenledigi ‘Kapasite Gelistirme Egitimleri’ basladi. Kadin, çocuk ve mültecilerle sürekli temas halinde bulunan saha personeline yönelik düzenlenen egitimlerde, haklar ve bu haklara erisim konularinda bilgilendirmeler yapiliyor.

İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Hayata Destek Dernegi öncülügünde, Insan Kaynaklari ve Egitim Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi is birliginde düzenlenen ‘Kapasite Gelistirme Egitimleri’nin ilki yapildi. 5 Agustos’ta baslayan egitimler haftalik periyotlar halinde yapilarak, 3 Eylül’de sona erecek.

Egitimlerde hem teorik bilgi hem de saha deneyimleri paylasiliyor

Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Saglik Hizmetleri, Kadin ve Aile Hizmetleri Dairelerinin sahada kadin, çocuk ve mültecilerle sürekli temas halinde olan personelinin katildigi egitimde; Çocuk Güvenligi, Mülteci Hukuku, Temel Insani Yardim Standartlari, Toplumsal Cinsiyete Dayali Siddet, Psikolojik Ilk Yardim gibi konular hakkinda bilgiler veriliyor. Hayata Destek Derneginin uzman personel ve yöneticileri ile Büyüksehir Belediyesinin saha personeli egitimlerde saha deneyimlerini de paylasiyor.

“Sahada birebir çok aktif çalisma yürütüyoruz”

Hayata Destek Dernegi Kurucu Yöneticisi Leyla Özer, kurulduklari günden bu yana aktif çalismalar yürüttüklerini belirterek, “Yaklasik 4 senedir İçel’de çalismalarimizi yürütüyoruz. Afetlerden etkilenmis topluluklar ile çalisiyoruz. Kisilerin hak ve hizmetlere erisimi için çalismalar yürütüyoruz. Su anda Büyüksehir Belediyesi ile birlikte ‘Kapasite Gelistirme Egitimleri’ yapiyoruz. Hayata Destek Dernegi, 2005 yilindan beri alanda aktif çalismalar yürütüyor ve belli birikimlerimiz var. Bu uzmanliklarimizi, deneyimlerimizi kurumlarla paylasarak aslinda kapasite gelistirme çalismalari sürdürmek istiyoruz. Literatür bilgimizden ve uzmanligimizdan ziyade sahada birebir çok aktif çalismalar yürütüyoruz ve bunlari deneyimlerle birlestirince aslinda çok daha dolu egitimler çikiyor ortaya. Bunu fark ettikten sonra aslinda bu egitimlere döndük yüzümüzü” dedi.

Dezavantajli gruplara karsi farkli bakis açilari gelistirmek istediklerini belirten Özer, belediyelerin dezavantajli gruplarla dogrudan temas halinde olduklarini ve bu egitimleri çok önemsediklerini söyleyerek, “Mesela çocuk haklarindan bahsediyoruz. Disarida yürürken bir çocuk isçi gördügümüzde artik ona farkli bir gözle bakabiliyoruz. Birazcik da bu bilgi seviyesini arttirmak, kapasiteyi arttirmak ve aslinda bireylerin özel hayatinda da is hayatinda da bu bilgileri kullanmasini ve bu farkindaligin artmasini amaçliyoruz. Mesela çocuk isçiligi konusunda bildirim yükümlülügümüz var çocuklara karsi. Mültecilerin hak ve hizmetlere erismesi gerekiyor ama aslinda bunun dogru bilgisi nedir? Biliyorsunuz çok kirli bilgi de var; biraz daha bu bilgileri dogrulamak ve esitlemek adina bu egitimleri gerçeklestiriyoruz” diye konustu.

Özer, büyüksehirlere verdikleri egitimleri çok önemsediklerini sözlerine ekleyerek, “Belediye dedigimiz aslinda çocukla, kadinla, erkekle, mülteciyle herkesle bir sekilde kontak kuran, bir yerde karsilasan bir kurum. O yüzden belediyelere verdigimiz egitimleri çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Egitimler daha çok sahada çalisan personele yönelik”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli Uyum Masasinda görevli Çagan Coskuner de programin Çocuk Koruma Egitimi ile basladigini ve eylül ayinin ilk haftasina kadar devam edecegini söyledi.

Coskuner, “Bu egitimler, İçel Büyüksehir Belediyesine bagli Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi, Engelliler ve Saglik Hizmetleri Daire Baskanligi, Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanliginin daha çok sahada çalisan ve İçel’de yasayan mültecilerle sürekli temas halinde olan personeline yönelik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile