Sahabe Ebu Seybe El-Hudri'nin Türbesinin Restorasyonu Tamamlandi

Hz. Muhammed'in yakin arkadaslarindan ve süt kardesi oldugu rivayet edilen, Istanbul'un fethinin öncü sahabelerinden Ebu Seybe el-Hudri'nin, Eyüpsultan'daki türbesi ziyarete açildi.

Restorasyonu tamamlanan türbenin açilis programina Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakani Yardimcisi Nadir Alparslan ve Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz katildi.

Vali Yerlikaya yaptigi konusmada, "Burayi Kültür ve Turizm Bakanligimizin mihmandarliginda Istanbul Valiligi olarak restorasyonunu tamamladik. Sehrimizin, hemserilerimizin istifadesine arz ediyoruz. Emegi geçen bütün arkadaslarimiza tesekkür ediyorum." dedi.

Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz da Ebu Seybe el-Hudri'nin sahih hadis rivayet eden sahabelerden bir tanesi olduguna isaret ederek, sunlari anlatti:

"Peygamber Efendimizin süt kardesi olduguna dair rivayetler var. Peygamber Efendimizin süt annesi Halime validenin, annesi oldugu kabul ediliyor. 85-90 yaslarinda Peygamber Efendimizin Istanbul'la ilgili hadislerine nail olmak için 667'de baslayan ve iç sefere katilan sahabelerden birisidir. Islam tarihi kaynaklarinda ilk sefere istirak eden 50'den fazla sahabe arasinda varligini ve burada sehit oldugunu bildigimiz iki sahabeden birisidir. Bu bölge sahabeler haziresi olarak kaynaklarda geçer. Çünkü savasin oldugu bir bölge ve birçok sahabenin burada sehit olup, defnedildigi ifade ediliyor. Bu türbe, Eyüpsultan Türbesi gibi Fatih döneminde insa ediliyor. 2. Bayezid döneminde de devam ediliyor ve o dönemden beri Osmanli Istanbul'unda en çok ziyaret edilen, çok hürmet edilen bir sahabe kabri olarak biliniyor. Insallah tarihte oldugu gibi bundan sonra da burasi çok ziyaret edilir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile