Sahabe şehri Diyarbakır bir oldu İsrail'i protesto etti

Abluka altındaki Gazze'de yaşayan Müslümanlara yardım götüren gemilerde bulunan yardım gönüllülerine İsrail askerlerinin saldırması Diyarbakır'da prot

Abluka altındaki Gazze'de yaşayan Müslümanlara yardım götüren gemilerde bulunan yardım gönüllülerine İsrail askerlerinin saldırması Diyarbakır'da protesto edildi.

Diyarbakır'da, sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilere kadar binlerce vatandaş, Ulu Cami avlusunda bir araya gelerek İsrail'i protesto etti. Hain saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan kalabalığa, Filistin Alimler Birliği Başkanı Muhammed Ebul Hayr telefon aracılığıyla seslendi. Ebul Hayr, İsrail'in, terörist bir devlet olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdiğini dile getirdi.

Diyarbakır'da öğlen namazından sonra Ulu Cami'de bir araya gelen binlerce kişi, İsrail'in yardım gemilerine saldırmasını protesto etti. Namazdan sonra avluyu dolduran binlerce kişi, saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazını kıldıran Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Molla Sait Yaz'ın okuduğu dualara kalabalık bir ağızdan 'amin' dedi. Allah'ın, İsrail'in Müslümanlara uyguladığı zulmü kabul etmeyeceğini anlatan Yaz, müminlere çok fazla dua etmek düştüğünü söyledi. Namazdan sonra kalabalık, 'Katil İsrail', 'Katil Siyonist', 'İsrail hesap verecek', ' Filistin'e selam' ve 'Hamas'a selam' sloganları attı.

Tekbirler atarak avludan çıkan kalabalık, daha sonra Gazi Caddesi üzerinde kurulan platformda İsrail'i lanetledi. Bu sırada Filistin Alimler Birliği Başkanı Muhammed Ebul Hayr ile canlı telefon görüşmesi yapıldı. Ebul Hayr, Türkiye ve özellikle Diyarbakır'a selam gönderdi. Türkiye'ye minnettar olduklarını anlatan Hayr, İsrail'in saldırılarının kendilerini kutsal yoldan caydırmayacağını dile getirdi.

Son saldırıda hayatını kaybedenlerin şehit olduğunu ve Peygamberimizin (SAS) arkadaşları sahabelerin tarafından karşılanacağını anlatan Hayr, Türkiye'den yardım istediklerini dile getirdi.

Diyarbakır Gazze Gönüllüleri adına basın açıklaması yapan Bülent Yılmaz da Filistin'in 63 yıldır İsrail işgali altında olduğunu belirterek, "Gazze'den yükselen imdat çığlığı vicdan sahibi yüreklerde yankı buldu. Aktivist gruplar uluslararası toplumun sessizliğini, Arap yönetimlerinin güvenilmezliği karşısında ablukayı kırmak ve zulmü dünyaya duyurabilmek için gemilerle yola çıktı. İsrail bunlara sabaha karşı terör saldırısınnda bulundu." diye konuştu.

Kalabalık, yaptıkları duanın ardından dağılırken, küçük bir grup İsrail bayraklarını ateşe verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile