Sahara desert Google'un özel Doodle çalışmasında yer aldı. Sahara desert logosu neyi çağrıştırıyor? Sahara desert logosu ve bilinmeyenler. 2011 için Google yeni doodle çalışmalarını gösterime sundu. Bunlardan biride "Sahara desert" logosu oldu. Sahara desert nedemek? Sahara desert anlamı nedir? Google Sahara desert logosu ile ne anlatmak istedi?
Özel günlerin anlam ve önemine göre sayfa düzenleri yapan google yeni yılı unutmadı... Dünyanın en çok "tıklanan" açılış sayfası Google dünyanın dört bir yanından kültürleri buluşturdu. Hristiyanların Noel babası ve gelenekleri, Müslüman ülkelerin fasıl ekibi, Nepal'in yeni yıl şarkıları, Şili'nin biberi, Venedik'in gondolları, Kızıl Meydan'ın kiliseleri ve Hintli dansçılarla birlikte resmedildi. Google, medeniyetlerin çatıştırılmaya çalıştığı dünyaya oldukça anlamlı bir yeni yıl mesajı vermiş oldu. Google geçtiğimiz günlerde logosunu değiştirerek Mehmet Akif Ersoy'un doğum gününü kutlamıştı. Google Doodle bu sefer çok aktif bir logo ile karşımızda. Bir kez daha değişen Google Doodle, yılbaşı tatili için bize kartpostal önerileri sunuyor. Yaklaşık 17 resmi barındıran logo adeta çözülmesi gereken bir sır, aşılması gereken bir labirent gibi. Beyazgazete bu labirenti aştı.
Sahara desert logosu Google'un yeni doodle'u oldu. Sahara desert logosunun anlamı nedir? Sahara desert logosu ile ilgili video ve resimleri sizler için derledik. Sahara desert logosu için tıklayınız Sahara desert logosu Google'un yeni doodle'u oldu. Sahara desert logosunun anlamı nedir? Sahara desert logosu ile ilgili video ve resimleri sizler için derledik. Sahara desert logosu için tıklayınız
Dünya’da çoğu bilgisayar kullanıcısının ana sayfası olan Google bir ilk imza attı. Google anlamlı günlerde Logosunu değiştirdi ve 17 farklı ülkenin farklı logolarını koyarak muhteşem bir görsel şölen hazırladı…
Google 2010 Christmas tatili için sıra dışı bir logo yayınladı. Dünyanın dört bir yanından özel karelerin yer aldığı logo, bugüne kadarki en iyi Google Doddle’larından biri!St. Basil's Cathedral- Aziz Basil Katedrali, Buche de Noel – Kütük pasta, Acropolis- Atina’da yukarıda kalan şehir, Pierogi- Piegori yemeği (Noel yemeği), Great Wall of China- Çin Seddi, Mt. Fuji- Fuji dağı, Indian dance styles- Hindistan dans stilleri,Sahara desert- Sahra Çölü, Chili pepper- Biber, Oud- Ud, Sydney Harbour- Sidney Harbour Limanı, Nepal- Nepal, Venice gondolas- Venedik gondolu, Chilean vineyards- Şili bağları, African kanga- Afrika elbisesi, Up on the housetop- Noel şarkısı, Henna lamp- Kına lambalar.
Google'ın, Temmuz ayında hazırlıklarının başladığını belirttiği logo için 5'i "doodle" tasarımcısı olmak üzere 250 kişilik bir ekibin çalıştığını ifade etmiş. Logoda dünyanın dört bir yanından 17 kare yer alıyor.
Google’ın koyduğu 17 farklı kartpostal’a tıklandığı zaman farklı ülkelerin yılbaşı özel logoları çıkıyor ve o ülke’ye ait özel bilgiler çıkıyor. Türkiye bu 17 ülkenin arasına girmesi Google’ın büyük jesti olarak görülüyor. Türkiye Oud (Ud) eski adıyla kopuz ile Google logolarına dahil olduğu görülüyor.17 Farklı ülkenin yer aldığı Google (Doodle) logolarına her ne ararsanız var. Özellikle sayabileceğimiz Atina’dan Afrika’ya bir çok ülkenin yöresel, kentsel özellikleri bir arada verilmesi takdire edilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Google 23 Aralık tarihinde koyduğu bu 17 adet ülkenin farklı özellikleri olan logoları ise ne zaman kaldıracağı henüz bilinmiyor…
İŞTE GOOGLE DOODLE KARTPOSTALLARI
St. Basil's Cathedral- Aziz Basil Katedrali
Buche de Noel – Kütük pasta
Acropolis- Atina’da yukarıda kalan şehir
Pierogi- Piegori yemeği (Noel yemeği)
Great Wall of China- Çin Seddi
Mt. Fuji- Fuji dağı
Indian dance styles- Hindistan dans stilleri
Sahara desert- Sahra Çölü
Chili pepper- Biber
Oud- Ud
Sydney Harbour- Sidney Harbour Limanı
Nepal- Nepal
Venice gondolas- Venedik gondolu
Chilean vineyards- Şili bağları
African kanga- Afrika elbisesi
Up on the housetop- Noel şarkısı
Henna lamp- Kına lambalar
Sahara desert- Sahra Çölü
Sahra Çölü ya da Büyük Sahra Çölü, dünyanın en büyük sıcak çölü olup, Afrika'nın kuzeyinde, kıtanın ortası ile kuzeyini ayıran 9.000.000 km² büyüklüğünde dev bir çöldür. En büyük soğuk çöl ise Antarktika'dır. Sahra sözcüğü Arapça'daki "sahara" sözcüğünden gelme olup "çöl" anlamındadır.
2,5 milyon yıl yaşındadır. Yüzölçümü büyüklüğü Amerika Birleşik Devletleri'ni kaplayacak kadardır. Atlas Okyanusu kıyılarından Kızıldeniz kıyılarına kadar uzanır.
Erg adı da verilen kum çölü, genel kanının tersine bütün çölün yalnızca beşte birini kaplar. Onun dışında kalan yerler kaya ve molozlardan oluşur. Sahra'da Tibesti ve Ahaggar gibi, yükseklikleri 3.265 m'yi bulan dağlar da vardır. Buraları görece daha çok yağış alan ve göçebelerin yazın konaklamalarına elverişli yerlerdir. Buna karşılık Sahra'nın bazı yerlerine arka arkaya 10 yıl yağmur düşmediği olur. Yağışlar, mineralleri yıkayıp götürmediği ve bitkiler onları tüketmemiş olduğu için, çölün zemini mineral besinler açısından çok zengindir. Bunun için, uzun süreli kuraklığı atlatmayı beceren tohum taneleri kısa ve güçlü sağanaklar biçiminde yağan ilk yağmurlarda hemen kök salıp çiçek açar ve birkaç gün içinde olgunlaşır. Mineral bakımında zengin bu tabaka rüzgalarla dünyanın dört bir yanına dağılarak buradaki toprakları da zenginleştirir. Örneğin aslında toprağı mineral bakımında çok fakir olan Amazon bölgesi bu mineral takviyesi ile bitkiler için gerekli besini sağlar.Sahra çölünün batı kıyılarının iklimi iç kesimlerinden farklıdır.Bu sahalar nemli tropikal hava kütlesinin etkisi altındadır.Sahra çölünün batı kıyısının yıllık sıcaklık ortalaması 18 °C olup iç kesimlerden 5 °C daha düşüktür. Yine bu sahalarda karalardan denize doğru esen rüzgarlar ile üstte bulunan su kütlesi akıntılarla uzaklaşır ve altta bulunan soğuk su yüzeye çıkar.Ekvatora doğru yönelen bu soğuk su akımına humbolt ve benguela soğuk su akıntısı denir.İşte bu soğuk su akıntısı bi taraftan söz konusu bölgelerde sislerin oluşumunu sağlarken diğer taraftan havanın serinlemesine yardımcı olur. Sahra Çölü'nde ilk kez 18 Şubat 1979 tarihinde kar yağmıştır.
Sahara desert Google özel logosu için tıklayınız
Sahara desert Sahra Çölü için Google özel logo tasarladı. Sahara desert Sahra Çölü için tıklayınız. Sahara desert Sahra Çölü foto galerisi burada! İşte Sahara desert Sahra Çölü...