Sahil Güvenlik Gemisi 19 Mayis'ta Gençleri Agirladi

Sahil Güvenlik Gemisi 19 Mayis'ta Gençleri Agirladi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanligina bagli TCSG Umut gemisi demirli oldugu Marmaris Gümrüklü limanda ziyarete açildi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde Türkiye’nin en büyük dört gemisinden biri olan arama kurtarma gemisi TCSG Umut, ilçedeki lise ögrencilerini, ögretmenleri ve Sahil Güvenlik personelinin ailelerini agirladi. Sahil Güvenlik Helikopteri ve kurtarma botlari ile gerçegi aratmayan kurtarma tatbikati sergilendi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutani SG. Yarbay Süleyman Ercan, Deniz Ticaret Odasi Baskani Halil Bagli’nin da bulundugu Gemide ögrencilere Sahil Güvenlik Kurtarma ekipleri tarafindan kullanilan ekipmanlar tanitildi, nasil kullanilacagi anlatildi. TCSG Umut Gemisi, ögrencilerle Marmaris Körfezi’nde seyir gerçeklestirdi.

TCSG Umut Gemisi’ne denizde en hizli botlardan Kaan-19 sinifi Bot-2 ile birlikte 2 arama kurtarma botu ve 1 helikopter eslik etti. Gemi içine gelen lise ögrencileri gemideki cihazlari inceledi, Sahil Güvenlik Komutanliginin icra ettigi faaliyetler ve görevler hakkinda video izlettirildi.

Marmaris Körfezinde seyir halinde olan Sahil Güvenlik Unsurlari, senaryo geregi denize düsen birini kurtararak, Sahil Güvenlik helikopterine almalari ve helikopterin gemiye inerek saglik personeline teslim etmesi tatbikati gerçeklestirildi.

Geminin genç ziyaretçileri kurtarma tatbikati sirasinda bol bol alkis tuttular.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarinda gemiyi ziyaret eden ögrenciler, Sahil Güvenlik Komutanligi’nin çalismalarini, arama kurtarmada kullandiklari malzemeleri gördüler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile