Sahillerde Isgale Geçit Yok

Sahillerde Isgale Geçit Yok

Bursa Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi ekipleri, plajlarda halkin ortak kullanimini engelleyecek sekilde çadir kurulmasi, hali, kilim, battaniye gibi esyalarla gölgelik olusturulmasi gibi görüntü kirliliklerine karsi mücadeleyi araliksiz sürdürüyor.

Bursa’nin Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahilleri, hava sicakliklarinin artmasi ile birlikte özellikle hafta sonlari günü birlik tatilcilerin akinina ugruyor. Vatandaslar serinlemek için plajlari doldururken, sahillerde halkin ortak kullanimini engelleyecek davranislarin artmasi üzerine Büyüksehir zabitasi harekete geçti. Bursa Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alaninda bulunan 135 kilometrelik deniz sahil seridindeki 24 plajda denetimler artirildi. Gerek Bursa içinden gerekse yakin il ve ilçelerden gelen bazi tatilcilerin plaja rastgele çadir kurmasi, hali, kilim ve battaniye ile gölgelik olusturmasi ve mangal yakilmasi sikayetlerinin artmasi üzerine Kurban Bayrami tatilinde Gemlik ve Mudanya sahilindeki yogunlastirilan denetimler araliksiz devam ediyor. Mudanya sahilinde sabah 08.00’da baslayan denetim ve uygunsuzluklara müdahale çalismalari gece 02.00’a araliksiz sürüyor. Denetimlerde plajdaki isgallerin önlenmesinin yaninda devrilen yönlendirme tabelalari ve çöp kutularina da çeki düzen veriliyor.

Yaz boyunca sahillerdeki ekip sayilari artirilirken, sahillerde herhangi bir uygunsuzluga izin verilmeyecegi, bu tür durumlarin zabita ekiplerine bildirilmesi gerektigi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile