Şahin Baba Türbesi 8. Yıl Etkinlikleri

KASTAMONU - Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Şamoğlu köyünde yaşadığı rivayet edilen Şahin Baba için anma programı düzenlendi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Şahin Baba İlim Kültür Derneği tarafından Deresökü Köyü Şane Mahallesi'nde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür geleneklerin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirtti.

Etkinliğin yapıldığı Şane Mahallesi'ne ulaşımın güç olduğunu aktaran Bektaş, Kastamonu'nun köy yollarında sorun olduğunu belirtti.

Bektaş, göç sorununun hizmetlere de olumsuz yansıdığını ifade ederek, "Sizler bizi geniş bir coğrafyada bırakıp gittiğiniz için, nüfusumuz azalmış. Aldığımız ödeneklerle de bu coğrafyada zorlanıyoruz" diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Salih Aslandağ da, derneklerinin Şahin Baba Türbesi çevresindeki 11 köyün desteğiyle kurulduğunu belirterek, "İstanbul'daki gurbet kuşları olarak memleketimizde beraber olmayı amaçlıyoruz. Yüksek maneviyata sahip Şahinbaba'yı anmak için bu yıl 8'inci kez burada buluştuk. İnşallah bu etkinliği bundan sonra da her yıl düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Etkinliğe, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Müftü Vekili Cemalettin Nazlıoğlu, din görevlileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile