Sahin Barak Ovasi'nda Hasada Katildi

Sahin Barak Ovasi'nda Hasada Katildi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Barak Ovasi’nin sulamasi ile ilgili yasanan sorunlar için milletvekilleriyle beraber çalismalara ve görüsmelere devam ettiklerini belirterek konu hakkinda çok yakin tarihte müjdenin verilecegini söyledi.



Ovada, Antep Fistigi üreticilerini dinleyerek mazot desteginin öne alinmasi, boz kavlak fistik alimi ve diger desteklerle ilgili müjdeleri hatirlatan Baskan Fatma Sahin, fistik üreticisinin yüzünü güldüren mesaisini sürdürüyor. Antep fistigi hasadinin devam ettigi Barak Ovasi’na ziyarette bulunan Baskan Sahin, çiftçilerin fistik hasadina katildi.

AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün de katildigi hasat sonrasi yapilan açiklamada Barak Ovasi’nin sulanmasi için yapilan çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Baskan Fatma Sahin, milletvekilleri ile beraber kurumlarla görüsmelerinin devam ettigini ve raporlamalarin tamamlandigini söyledi.



“Çiftçiyi rahatlatacak sekilde bir çalisma baslattik”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin hasat sonrasi yaptigi açiklamada Barak Ovasi’nin önemine vurgu yaparak, "Köylü milletin efendisi’ sözünün altina hepimiz imzamizi atiyoruz ve onlar ne diyorsa 22 yildir Cumhurbaskanimizla birlikte alandayiz. Bugün yeni bir dönem var ve bu döneme göre fistik ile alakali bizden talepler vardi. Biz her yil mazotu veriyorduk öne çekilmesini istediler. Hizli bir sekilde çiftçi kart sahibi 40 binden fazla çiftçimize mazotlarini verecegiz. Taleplerden birisi de maliyetlerdi. Geçen yila göre bu yil maliyetler yükseldi ve bizden bu konu hakkinda destek talebinde bulundular. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Sahinbey Belediyesi olarak hemen çalismaya basladik. En önemli kisim boz kavlak fistigin alinmasiydi. Alirken Tarim Kredi Kooperatifi ile beraber aliyoruz. Milletvekillerimizin gayreti ile yapilan lisansli depoculuk var. Bu depolarda depolanacak sekilde su anda köylünün elindeki fistigi alacak ve piyasayi, çiftçiyi rahatlatacak sekilde bir çalisma baslattik. Tarim ve Hayvancilik Daire Baskanligimiz fistiklarin alimina basladi.

Ne kadar alinmasi gerekiyorsa, kaç liraya alinmasi gerekiyorsa çalisiyoruz” dedi.



“Barak’ta her sey fistik gibi olacak”

Açiklamasinin devaminda Barak Ovasi’nda insanlarin mutlu olmasi için çalismalara devam ettiklerini belirten Baskan Sahin, “Bir hafta sonra geldigimizde çok daha fazla yüzler gülüyor. Bundan sonra da en önemli gündemimiz Barak Ovasi’nin sulanmasi bizden istenilen bu. Raporumuzu hazirladik. Bundan sonra sulama ile ilgili çalismamizi yapacagiz ve onun da müjdesini halkimiza verecegiz. Günün sonunda Barak’ta her sey fistik gibi olacak” seklinde konustu.



“Baskanimiz Fatma Sahin çiftçinin sürekli yaninda oldu”

Baskan Sahin’e desteklerden dolayi tesekkür eden AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Barak Ovasi’nin en verimli topraklardan birisi oldugunu vurgulayarak,

“Çiftçilerimizin, üreticilerimizin yaninda fistigin bereketini beraber yasiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiza fistik hasadi zamaninda çiftçinin, üreticinin her zaman yaninda olma yönünde, fistik alimi hakkinda destek verdigi için, keza Sahinbey belediye baskanina da tesekkür ediyorum. Sadece hasat zamani degil sonrasinda gübre, mazot destegi ile Baskanimiz Fatma Sahin çiftçinin sürekli yaninda oldu. Sayin Cumhurbaskanimiz tarimda üreticimiz, çiftçimiz için verdigi tesviklerle çiftçinin yaninda olan her türlü politikayi sürdürüyor. Bizler de milletvekilleri arkadaslarimiz olarak yine üreticinin, çiftçinin tarimsal sulamayla ilgili sorunlarinin çözümü için gayretlerimizi sürdürecegiz. Ilgili kurumlarla defalarca görüsmelerimizi yaptik, yapiyoruz. Hep takipçisi olduk. Barakli hemserilerimiz sunu bilsin. Barak’in sulamasi ile ilgili konu bizim meselemiz. Bu konunun çözülmesi için bütün milletvekili arkadaslarimizin hükümetimizin gündeminde. Bu konunun çözülmesi için Barak’in sulama meselesinin çözümü için atilan adimlari devam ettirilmesini ve kalan meselelerin çözülmesi için hemserilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile