Şahin'den İlim Yayma Cemiyeti’ne Ziyaret

Şahin'den İlim Yayma Cemiyeti’ne Ziyaret

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, vatanını, milletini seven başarılı gençler yetiştirmek için çaba harcayanların her türlü takdiri hak ettiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin geleceğinin sağlam temellere oturtulması için eğitim gören gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi’ni ziyaret eden Şahin, ailelerinin maddi durumu yetersiz, ancak başarılı olan gençlere sahip çıkan derneğin ülkenin geleceği açısından kilit role sahip olduğunu vurguladı.

Milletvekili Şahin, İlim Yayma Cemiyeti’nin 62 yıldır topluma çok önemli hizmetler verdiğini belirterek, "Bu çalışmalara destek vermek siyasetçi olarak en önemli görevimizdir. Toplumuzda başarılı gençlerimize sahip çıkmak zorundayız. Onların maddi kaygılardan arındırılıp, sadece eğitime odaklanmaları için hepimizin üzerine düşen görevler var" şeklinde konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti’nin kız ve erkek öğrenciler için açtığı yurt ve evlerde barınan, yaptırdığı okullarda yetişen gençlerin ülkesine hizmet etme ve değerlerine de sahip çıkma şuuru ile donatıldığını gördüğü için mutlu olduğunu vurgulan Şahin, "Gençlerimiz bu yurtlarda sadece barınmıyorlar. Sosyal ve kültürel çalışmalara katılıyorlar" dedi.

BURSA’DA 6 YURT
İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılında İstanbul’da kurulduğunu, halen 110 şubeye ulaştığını, bugüne kadar 200 okul ve 80 tane de yurt yaptırdığını belirten Bursa Şube Başkanı Zeki Alemdar, Derneğin Bursa Şubesi’nin 1974 yılında kurulduğunu, Bursa’da 6 yurt ve 50 öğrenci evleri olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile