Sahin, Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi'nde Yeni Dönemi Ve Yatirimlari Anlatti

Sahin, Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi'nde Yeni Dönemi Ve Yatirimlari Anlatti

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, bu yil dördüncüsü düzenlenen Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde Gazi sehirde ulasim alaninda yapilan akilli ve yesil dönüsümü anlatti.

Programda ayrica Baskan Sahin’e, Ulasimda Aklin Yolu Ödülleri kapsaminda verilen Belediyecilik Ödülü Kategorisi’nde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi Her Kart Gaziantep Kart çalismasi ile ödül verildi.

Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4’üncü Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve sektör temsilcilerinin katilimiyla basladi.

Sahin, Gaziray, hidrojenli otobüs ve ulasim yatirimlarini anlatti

Açilis töreninde konusan Baskan Fatma Sahin, Gaziantep’te Gaziray ve hidrojenli otobüs basta olmak üzere ulasim alaninda yapilan yatirimlari anlatti. Ayrica Sahin, konusmasinda yeni dönemde belediyecilikte yalinligin ve veri yönetiminin vurgusunu yaparak, ulasim alaninda projelerin akilli, yesil dostu ve dirençli sehre destek verecek sekilde sekillenerek devam etigini belirtti.

Açilis programinin ardindan her yil farkli kategorilerde verilen "Ulasimda Aklin Yolu Ödülleri" törenine geçildi. Belediyecilik Ödülü Kategorisi’nde, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan, kredi kartlarinin Gaziantep Kart’a entegrasyonunu saglayan Her Kart Gaziantep Kart aldi. Ayrica günün anisina AUS Türkiye Baskani Esma Dilek, Baskan Sahin’e hediye takdim etti.

Akilli ulasimda Türkiye’de ilk ve tek etkinlik

Akilli ulasim sistemleri alaninda Türkiye’de ilk ve tek etkinlik olan Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi, sektöre liderlik eden isimler basta olmak üzere üst düzey yetkililerinin katildigi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi basta olmak üzere birçok kamu ve özel sektör kurulusunca desteklenen, uluslararasi akilli ulsaim sistemleri yetkililerinin ve temsilcilerinin konusmaci olarak katildigi programlar sistemini kapsiyor. Zirve, Türkiye’de akilli ulasim alaninda öne çikan projelerin sergilendigi, start-uplarla, sektör uzmanlariyla bulusma, görüs alisverisinde bulunma, ülkemizdeki basarili projeleri ve saha uygulamalarini yerinde görebilme imkani sunuyor.

Sehri nasil ‘yesil, dirençli ve akilli’ yapacagiz bunlari çalistik

Programin açilis töreninde yaptigi konusmada Baskan Fatma Sahin, dünyanin sürdürülebilir kalkinma ve sosyal adalet konulari basta olmak üzere birçok insani konuda sinifta kaldigini aktararak, “Büyüksehirlerin saglikli büyümesi gerek. Önce kendimizi yapilandirmamiz ve sehrimizin saglikli bir dönüsüme geçirmemiz, vatandas memnuniyetini öncelememiz gerekiyor. Bu anlamda özellikle analizler yaptigimizda firsatlarin oldugu bir döneme sahitlik ediyoruz. Her krizin firsatlari var. Bu büyük milletin dayanisma koduyla asilamayacak sorunumuz, çözülemeyecek problemimiz yok. Geçmis beyannamemizde verilen sözlerin yüzde 80’i ulasimla ilgiliydi. Yaparak vatandasin yanina gittik, yüzlerine bakabildik, gönüllerine girebildik. Yeni dönemimizde verdigimiz beyannamede bu sehri nasil ‘yesil, dirençli ve akilli’ yapacagiz bunlari çalistik” dedi.

Konusmasinda makro ölçekli çalismalarin yani sira mikro ölçekte mahalle bazli çalisildigini belirten Sahin, “‘Big Data’ yönetilirken siber güvenligi de saglamak gerekiyor. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak açik veriye geçmis bir sehiriz. Açik veriye geçmek büyük bir güven isidir. Verilerine güvenmek büyük bir istir. Verilerin gücüne güvenmeyip o verileri girmediginizde bunlari yönetmek mümkün degildir. Dikey çalisma modelleri üzerinde hep çalistik. Ama dünyadaki sorunlar artik yatay çalisma modelini, birlikte is yapmayi gerektiriyor. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nde 3’üncü döneme baslarken önce kendimizi yalinlastiriyoruz. Koordinasyonu ve verimliligi güçlü saglayarak gelirlerimizi arttirip giderlerimizi azaltmaya çalisiyoruz. Yeni dönemde kara tiren hattini hizli tren hattina çevirdigimiz Gaziray’i uzatiyoruz. Sakarya’da üretilen yerli ve milli tren setlerini aliyoruz. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak hidrojenli otobüslere geçiyoruz. Aldigimiz ilim, irfan ve hikmetle bu ülke için ayni yere bakip hedefleyip bunu gerçeklestirmemiz gerek. Güçlü Türkiye’nin huzurlu, saglikli, akilli, dirençli ve yesil Türkiye olarak ta dönüstürmeyi bütün dünyaya ve 85 milyon insanimiza gösterecegimize inaniyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile