Şahinbey Belediyesi 13 Bin 139 Bebeğe Hoşgeldine Gitti

Şahinbey Belediyesi 13 Bin 139 Bebeğe Hoşgeldine Gitti

Sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla sıkça adından söz ettiren Şahinbey Belediyesi, 2011 yılında hayata geçirdiği ve Şahinbeyli yeni doğan bebeklerin ve ailelerinin evlerinde ziyaret edildiği hoş geldin bebek projesi kapsamında 13 bin 139 aileyi evinde ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında her gün iki ekip Gaziantep’te doğum yapan ve Şahinbey’de oturan tüm aileleri ve bebeklerini evlerinde ziyaret ederek, görevli hemşire tarafından aileye çocuk gelişimi, anne sütünün önemi ve aşılarla ilgili bilgiler veriyor. Şahinbey Belediyesi ise ziyaret sırasında bebek takımı ve battaniye hediye ediyor.

Doğumdan ölüme vatandaşın yanında olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Belediyemizce hizmete sunduğumuz iki adet Hoş geldin Bebek gezici aracımızda İl Sağlık Müdürlüğünden görevli hemşire gün boyu aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Yeni doğum yapan ailelere bebek sağlığı, bebek güvenliği, bebek bakımı, bebeğin gelişimi ve davranış süreçleri, bebek aşısı, anne sütünün önemi gibi konularda bilgiler veriyor. Ayrıca Şahinbey Belediyesi olarak bizde yeni doğan çocukların ilk temel ihtiyaçlarından olan bebek takımı ve battaniye hediye ediyoruz. 2011 yılından bu yana Belediyemizce yürütülen hoş geldin bebek projesi kapsamında 13 bin 139 ailemizi evlerinde ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz devam etmektedir” dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş geldin Bebek projesi kapsamında kendilerinin evlerinde ziyaret edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren bir vatandaş, “Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında bizi evimizde ziyaret edince çok şaşırdık. Görevliler gelerek bebeğimizle ilgili bilmemiz gereken konularda bizleri bilgilendirdi. Böyle bir projeyi hayata geçiren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile