Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 102. yil dönümü çerçevesinde, Kirkayak Parkin da bulunan anitta, Kilis yolu üzerinde bulunan Sehit Sahinbey’in mezarinda ve Sih Cami bahçesinde bulunan Sehit Karayilan’nin mezarinin basinda anma törenleri düzenledi.
Sahinbey Belediyesi, Gaziantep’in Kurtulusunun 102. yil dönümü nedeniyle düzenledigi program Kirkayak Parki’nda basladi.
Parkin içerisindeki anita protokol üyeleri tarafindan çelenk konuldu. Düzenlenen törene, Sahinbey Kaymakami Mehmet Emin Tasçi, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve Sahinbey Ilçe Müftüsü Mehmet Arslaner katilirken protokol üyeleri anita çelenk birakti.
Sehit Sahinbey anildi
Kirkayak Parkinda düzenlenen törenden sonra anma programi Kilis yolu üzerinde bulunan Sahinbey’in anit mezarinda devam etti. Antep Savunmasinda sehit düsen Sahin Bey mezari basinda anilirken, Sahinbey Kaymakami Mehmet Emin Tasçi ve Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu Sahin Bey’in anit mezarina çiçek koydu. Törende ayrica Sahinbey Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinliklerde dereceye giren ögrenciler siir okudu.
Karayilan mezari basinda anildi
Sahinbey Aniti’nda düzenlenen törenin ardindan Gaziantep’in Kurtulus mücadelesinde kahramanlik destani yazan Karayilan lakapli Molla Mehmet’in Sih Cami içerisinde bulunan mezari ziyaret edilerek dualar okundu.
"Gaziantep savunmasi dünyada esi benzeri görülmemis bir mücadeledir"
Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Antep Savunmasinda sehit düsenleri minnetle andiklarini ifade ederek, “Gazi Sehrimizin Kurtulus’unun 102. yil dönümünde yumruklari memleket kadar büyük; cesareti, civanmertligi cihana sigmayan kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyor, aziz hatirlarina saygilarimi sunuyorum. Bugün sanli Gaziantep’imizin milli mücadeledeki kararliliginin ve kahramanliginin 102. yil dönümünün gururunu yasiyoruz. Gaziantep savunmasi Istiklal Harbimizin ilham kaynagi ayni zamanda milli mücadele tarihimizin çok önemli bir parçasidir. Yokluk içinde yürütülen bu savasin izlerinde, hatiralarini tasiyan her karede, degerli büyüklerimizden dinlenen her hikâyede bu vatanin bekasi için bagimsizlik mücadelesi vardir. Mukaddes topraklarimiz için ne canlar verdik, dünya sahit, yikilmadik. Her kösesinde sahadet hatirasi barindiran Gazi Sehrimiz; “Vurun Antepliler Namus Günüdür” diyen sahadete ugurladigimiz 6 bin 317 yigidimizin mücadelesiyle düsmandan kurtuldu. Çehresinde sehit nuru, bedeninde misk kokusu tasiyanlar ile kalbinde siddet ittifaki yasatanlarin mücadelesinde; kazanan elbette ki Gazilik Madalyasinin gururla tasiyan Gaziantep Halkidir. Kazanan elbette ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasil öpmem ki onlar yalniz Antep’i degil tüm Türkiye’yi de kurtardilar" diyerek Iftihar ettigi kahraman Mehmetçiktir. Kazanan elbette ki Aziz Türk Milletidir. Selam olsun kahramanlik destani yazarak bu onurlu günü bize armagan eden cesur komutan Sahinbey’e, selam olsun namusunu çignetmeyen Sehit Kamil’e, Özdemir Bey’e, Tüfekçi Yusuf’a, Karayilan’a. Selam olsun "Ölürsem Sehit, kalirsam Gazi olurum" diyerek direnis gösteren yigitlere. Binlerce isimsiz kahramani Sehit vererek kazanilan bu memleket bize atalarimizin yadigârlari ve milli mücadelemizin mirasidir. Bu cennet vatan için suanda dahi hainler bos durmuyorlar. Iki gündür 12 sehit verdik. Sehidimiz Piyade Uzman Çavus Abdulkadir Iyem’i de Gaziantep’te ebediyete ugurlayacagiz. Düsmanlar sunu asla unutmasin ki Türk Milleti asla yenilmez yenilmeyecektir de kiyamete kadar ülkemiz Allah’in izniyle payidar kalacaktir” diye konustu.
Sahinbey Belediyesi 25 Aralik Etkinliklerinde Sehitlerini Andi
Sahinbey Belediyesi, 25 Aralik Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunu sehitlerini yad ederek andi.



















