Şahinbey Belediyesi, İlçe Genelindeki Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Şahinbey Belediyesi, İlçe Genelindeki Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için, Şahinbey Belediyesi tarafından kurban kesim ve satış noktaları belirlendi.

İlçe genelinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Şahinbey Belediyesi, 57 noktada kurban kesim ve 9 noktada satış yeri belirledi. Şahinbey Belediyesi'nin bu çalışmalara ek olarak ilçe genelinde 180 bin adet kurban poşeti dağıtacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm hazırlıkları tamamladıklarını, bayram boyunca zabıta ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışacağını, belirlenen kurban kesim yerleri sayesinde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını keseceklerini ifade etti.

Başkan Tahmazoğlu, ilçe genelinde belirlenen satış ve kesim yerlerinin çeşitli ilan ve afişlerle vatandaşlara duyurulduğunu belirterek, belediye olarak 180 bin adet kurban poşeti dağıtımı yapılacağını, poşetlerin tüm ilçe genelinde ve kurban kesim yerlerinde dağıtılacağını, böylelikle kurban atıklarının çevreyi kirletmesinin önleneceğini kaydetti.

Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri ise şöyle: "Karataş uzay çatılı pazar yeri, Karataş Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu yanı, Güneykent Kocatepe İlköğretim Okulu yanı, Binevler Bahattin Kayalı İlköğretim Okulu yanı, 23 Nisan İlköğretim Okulu yanı, 25 Aralık Mahallesi Şehreküstü İtfaiyesi içi, Serinevler Mahallesi Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu yanı, 23 Nisan uzay çatılı pazar yeri, Kırkayak Parkı Büyükşehir Belediye Kreşi bahçesi, Öğretmenevleri Mahallesi Kenan Evren İlköğretim Okulu bahçesi, Yeditepe Mahallesi Deniz semt pazarı, Gaziantep Lisesi arkası otopark, Ahmet Çelebi öğrenci yurdu, Şahinbey Şehitler Kültür ve Eğitim Derneği, Hoşgör Fatih Kur'an Kursu, hava alanı yolu üzeri Yeşilkent mezarlığı yanı, Deniz Mahallesi Üçler halı saha arkası ve Yeditepe Mahallesi Bağlarbaşı Öğrenciye Yardım Derneği" Belediye tarafından belirlenen bu noktalarda Diyanet Vakfı ve Şahinbey Kaymakamlığı'nca görevlendirilen her kesim yerinde yeterince kasap görev yapacak olup, kasapların küçükbaş hayvanları 30 TL, büyükbaş hayvanları ise 150 TL karşılığında keserek vatandaşlara teslim edecekleri bildirildi.

Belediye tarafından belirlenen hayvan satış noktaları da şöyle belirlendi: "Atatürk Lisesi bitişiğinde bulunan Köylü Garajı, Beydilli Mahallesi Şanlıdere Caddesi Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu karşısında bulunan trafo arkasındaki boş alan, Bozoklar Mahallesi Mehter Sokak ile 11 nolu sokağın kesiştiği boş alan, Kahvelipınar Mahallesi Özdemir Caddesi ile 77 nolu caddenin kesiştiği boş alan, Kolejtepe Mahallesi, İnönü Caddesi, Keleşhoca Mağarası içi, 60. Yıl Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi, eski halk ekmek fabrikası bitişiğindeki boş alan, İstiklal Mahallesi, 140 nolu cadde ile 150 nolu caddenin kesiştiği yerde bulunan boş alan, Yeditepe Mahallesi Deniz semt pazarı yanındaki boş alan ve Karataş Mahallesi 418 nolu cadde "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile