Sahinbey Belediyesi'nin Müzik Kurslari Yogun Ilgi Görüyor

Sahinbey Belediyesi'nin Müzik Kurslari Yogun Ilgi Görüyor

Gaziantep’te Sahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren gençlik merkezleri ile sosyal tesislerde açilan ve uzman egitmenler tarafindan verilen müzik kurslari yogun ilgi görüyor.

Gelecegin sanatçilarinin yetistigi Gaziantep’te Sahinbey Belediyesi tarafindan gençlik merkezleri ile sosyal tesislerde düzenlenen kurslarda yüzlerce çocuk ve genç ücretsiz egitim aliyor. Açildigi günden bu yana kendi yeteneginin pesinden giden binlerce çocugun, gencin ve yetiskinin hayatina dokunan Sahinbey Belediyesinin gençlik merkezleri ve sosyal tesislerinde, düzenlenen kültür-sanat kurslari büyük ilgi görüyor. Piyano, baglama, gitar ve keman egitimi alan ögrenciler enstrüman çalmayi ögrenmenin yani sira ses egitimi de aliyor.

Sahinbey Belediyesine bagli Binevler Sosyal Tesisindeki müzik atölyesinde açilan gitar kursu büyük ilgi görüyor. Çocuk, genç ve yetiskinlere çesitli kurslarla hizmet verilen tesiste açilan müzik atölyesinde yüzlerce ögrenci egitim görüyor. Ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi kursta iki ay gibi kisa bir sürede egitimleri tamamlayan ögrenciler, rahatlikla gitar çalma seviyesine geliyor. Ayrica burada verilen egitimleri basariyla tamamlayan kursiyerlere sertifika veriliyor. Tesiste açilan müzik kurslarina katilan ögrenciler ilgi duyduklari alanda kendilerini gelistirmeye devam ediyor. Alaninda deneyimli müzik ögretmenleri tarafindan verilen kurslara katilan kursiyerlere temel düzeyde müzik egitiminin yani sira genel müzik teori ile tekniklerine uygun olarak piyano, baglama, gitar ve keman çalabilme bilgisi, becerisi ögretiliyor.

Kursiyerler, bu egitimler sayesinde yeni enstrümanlar kullanmayi ögrenerek, kendilerini gelistirme imkâni buluyor.

“Ögrencilerimiz akorlari ögrendikten sonra sarkilara geçiyoruz”

Kursa katilan 30 kursiyere gitar çalmanin tüm tekniklerini ögrettiklerini söyleyen Müzik Egitmeni Utku Calban, “Kursumuzda genellikle yeni baslayanlar için temel seviyede akorlar ögretiyoruz. Temel sarkilarla basliyoruz. Basitten karmasiga dogru ilerleyerek hareket ediyoruz. Toplam 30 ögrencimiz var. Genelde hepsi ortaokul grubu oluyor. Ilk olarak egzersiz ile basliyoruz. Bu egzersizimiz yaklasik 2 hafta sürüyor. 2 hafta sonunda akorlara geçiyoruz. Ögrencilerimiz akorlari ögrendikten sonra sarkilara geçiyoruz. Bu süreç yaklasik 2 ay sürüyor. Kisiden kisiye göre de degisiyor” dedi.



“Hem yaz tatilimi iyi degerlendirmek için kursa geldim”

Müzige büyük ilgi duydugunu ve bu nedenle gitar kursuna geldigini söyleyen Sam Müslüm, “Gitar kursuna yeni katildim. Küçüklügümden beri müzige ilgim var. Sarki söylemeyi ve gitar çalmayi çok seviyorum. Arkadaslarimda bana bu kursu çok önerdi. Hem yaz tatilimi iyi degerlendirmek için hem de zamanimi iyi geçirmek için bu kursa geldim. Kurstaki hocamizi, arkadaslarimizi çok sevdim. Gitar kursunun zamani degerlendirmek için güzel bir aktivite oldugunu düsünüyorum. Ben yeni temelden basladim, hocamizla da gayet güzel ilerliyoruz. Müzige ilgisi olanlara bu kursu tavsiye ediyorum” seklinde konustu.



“Çocuklugumdan beri müzige karsi ilgim var”

Gitar kursunun verimli ve ögretici geçtigini söyleyen Zeynep Arslan, “Çocuklugumdan beri müzige karsi ilgim var. Çocuklugumdan beri sarki söylerim ve gitar çalmayi çok isterdim. O yüzden bu kursa geldim. Kursta müzik anlaminda egitimler görüyoruz. Kursumuz çok güzel ve dolu dolu geçiyor. Bazen egleniyoruz bazen ders isliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Çocuklugumdan beri gitar çalmayi istiyordum”

5 yildir gitar kursunda egitim aldigini belirten Cüneyt Açikgöz, “Hocamizin bize verdigi egitim olsun, kursun ortami olsun, bize çok güzel egitim veriliyor. Kurstaki hocalarimiz bizlerle ilgileniyorlar. Kursta iyi bir egitim aliyoruz. Yaklasik 5 yildir bu kursa geliyorum. Ileri seviyeye kadar egitimler aldim. Kursa yeni baslayan ögrencilere de yardim ediyorum. Çocuklugumdan beri gitar çalmayi istiyordum. Baris Manço, Cem Karaca gibi sanatçilari izleyerek ve dinleyerek büyüdügüm için bu kursta da gitar egitimi oldugunu ögrenince bu kursa geldim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile