Şahinbey Belediyesinden Hayvan Yetiştiricilerine 10 Bin Ton Yem Desteği

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton yem dağıtacak.



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine arpa, buğday, fide, zeytin ve fıstık fidanı gibi önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediyesinin yem dağıtımı protokol törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ve Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da katıldı.

Törende konuşan Şahinbey Kaymakamı Şahin, Şahinbey Belediyesinin insan hayatına dokunan projeleri olduğunu belirterek, "Şahinbey Belediyemizin öncülüğünde sosyal belediyecilik alanında birçok uygulamaya şahit oluyoruz. Özellikle eğitimden sağlığa, tarımdan ticarete, hayatın tüm alanlarına dokunan ve vatandaşın refah seviyesini arttıran projelere imza atıyorlar. Protokol ile hayvan yetiştiricilerine önemli bir destek sağlanmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız protokolle Şahinbey ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı hayvan yetiştiricilerimize 10 bin ton hayvan yemi desteğinde bulunmuş olacağız. Şahinbey Belediyesi olarak 4 yıldan bu yana hayvan yetiştiricilerine destek veriyoruz. Hayvan yetiştiricilerimize toplamda 24 bin ton hayvan yemi desteğinde bulunmuş olacağız. Sadece 10 bin tonluk vereceğimiz hayvan yeminin maliyeti 22 milyon 625 bin lira Bunun 11 milyon 312 bin 500 lirası Şahinbey Belediyemiz tarafından hibe olarak karşılanacak. Kalan kısmını da hayvan yetiştiricilerimiz karşılamış olacak."

İlerleyen zamanlarda 15 milyon fide dağıtımı gerçekleştireceklerini aktaran Tahmazoğlu, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Mehmet Karayılan da verilen desteğin hem çiftçiler hem de hayvan yetiştiricileri için önemli olduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile