Şahinbey Belediyesinin Hizmetleri

Şahinbey Belediyesinin Hizmetleri

Şahinbey Belediyesi’nin, yaptığı hizmetlerin yerinde görülmesi ve bilgilendirme yapılması adına düzenlediği geziye Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci ve oda üyeleri katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da geziye katılarak Başkan Demirci ile sohbet etti. Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci ise, gezi sonunda Başkan Tahmazoğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gezen oda üyeleri daha sonra Şıh Cami meydan çalışması, Serinevler 300 konutu, Yeşilvadi 702 konutu, Kentsel dönüşüm çalışmaları, Akkent Spor Köyü, Yaşar Torun Gençlik Merkezi, Deniz Semt Pazarı, Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi, Güneykent Kompleksi ve piknik alanını gezdi. Gezi Şahinbey Parkının gezilmesinin ardından sona erdi.

Şahinbey Belediyesi'nce yapılan hizmetlerin gurur verici olduğunu ifade eden Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, “Gün boyu yaptığımız gezide gördük ki yaşadığımız şehrin büyük bir bölümünü bilmiyormuşuz. Düzenlenen bu gezi ile Gaziantep’in ne kadar büyük olduğunu ve Başkanımız tarafından ne kadar güzel hizmetlere imza atıldığını gördük. Başkanımızı bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Geziye katılanlara teşekkür eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da şöyle konuştu: “Başkanımızın da ifade ettiği gibi Gaziantep’imiz hızlı büyüyor. Sadece Şahinbey’in 2011 nüfus artısı 27 bin kişi, bu yıl 40 bin kişi tahmin ediyoruz. Her yıl neredeyse küçük bir ilçe nüfusumuza katılıyor. Bu kadar insana yol, konut, okul, sosyal donatı alanları gerekiyor. Yoksa geçmişte olduğu gibi çarpık yapılaşma olurdu. Şahinbey’in yüzde 80’i çarpık yapılaşmış vaziyette, o yüzden şimdi kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bu bir kaynak israfı diye düşünüyorum. Onun için önceden doğru planlama yapılıp da herkes evini doğru yaparsa hiç bunlara gerek kalmaz diye düşünüyorum." Şehrin yeşil alan noktasında da çok eksikleri olduğunu anlatan Tahmazoğlu, şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz Şahinbey Belediyesi parkı 300 bin metrekare ve bunun gibi değişik büyüklüklerde 192 park yaptık. Ama şimdi en büyük parkımız yeşil vadideki olacak. Yeşilvadi Parkı 1.700 metrekare, Türkiye’nin en büyük parkı olacak ve Gaziantep’e tabiri caizse denizi getirmiş olacağız. Oraya 80 bin metrekare gölet yapacağız. İçerisinde gelecek yıl kayıklarla gezdireceğiz. Bu geziyi yapmamız önemli çünkü eskiden bizde evden işe işten eve gidiyorduk ve şehrin büyük kısmını göremiyorduk. Biz sürekli sahada olduğumuz için biliyoruz ama sizlerin bu açıdan gezmesi, neler oluyor neler bitiyor görmek açısından çok önemli. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile