Şahinbey Belediyesinin "Sosyal Market" Projesi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması için kurulan sosyal marketten 3 bin 112 ailede yaklaşık 18 bin kişinin faydalandığını bildirdi.

Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sosyal marketi ziyaret eden Tahmazoğlu, oluşturulan yapının sosyal dayanışma ve paylaşımın köprüsü haline geldiğini belirtti.

Şu ana kadar 3 bin 500 aileye sosyal marketten alışveriş yapması için "şefkat kart" verdiklerini aktaran Tahmazoğlu, 3 bin 112 ailenin aktif olarak bu kartı kullandığını, çocuklarla 18 bine yakın vatandaşın sosyal marketten faydalandığını kaydetti.

Tahmazoğlu, şunları bildirdi:

"Bu kartların özelliği, ailede yaşayan nüfus sayısına göre her ay düzenli olarak kartlara puan yüklüyoruz. Bu puan sayesinde geliyorlar marketimize istedikleri ürünleri ihtiyaçlarına göre seçip alıyorlar. Bunun dışında ekiplerimiz tarafından yapılan ilk incelemede vatandaşımızın evinin halı, çamaşır makinası, fırın, buzdolabı ve kanepe gibi ihtiyacı varsa ayrıca veriyoruz. Amacımız insanlarımızın gelir seviyesini ve yaşam kalitesini arttırmaktır."

Sosyal marketten ihtiyaçlarını karşılayan dar gelirli vatandaşlar ise Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile