Şahinbey Belediyesinin Teog Başarısı

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde eğitim gören öğrencilerin yüzde 77'sinin TEOG sınavında başarılı olduğu bildirildi.

Sosyal tesislerde TEOG sınavına hazırlanan 2 bin 577 öğrenciden bin 980'i fen ve sosyal bilimler liseleri ile tam burslu kolejleri kazandı.
Başarılı öğrencilerle Şelale Kafe'de bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, elde edilen başarının mimarlarına teşekkür etti ve başarılı öğrencileri kutladı.
Belediyenin eğitime her alanda destek verdiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
"Sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde birçok öğrencimize ücretsiz kurs veriyoruz. Binlerce öğrencimize dershane gibi hizmetler verdik. Bu yıl 2 bin 577 TEOG sınavına giren öğrencimiz var. Bu sınava giren öğrencilerimizden 49 kardeşimiz fen lisesini kazandı. Bu gerçekten çok ciddi bir başarı. Yine 14 öğrencimiz sosyal bilimler lisesini kazandı. 3 öğrencimiz de tam burslu kolej kazandı. Bunların dışında 211 öğrencimiz Anadolu imam hatip lisesini, bin 73 öğrencimiz de Anadolu liselerini kazandı. Toplamda baktığımız zaman yüzde 77'lik bir başarı oranı elde edildi. Ben öncelikle öğrencilerimizi teker teker yürekten tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi, velilerimizi, idarecilerimizi ve emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Siz öğrencilerimizi güçlü bir şekilde alkışlıyor, başarılarınızın devamını diliyorum."
AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak da Gaziantep'in bir sanayi şehri olduğunu belirterek "Bizler istiyoruz ki bu başarıları daha üst seviyelerde olsun. Sanayideki başarının eğitimle taçlandırılması ve bu yükselişin de ileriye gitmesinin önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şahinbey Belediyesi'nin eğitim alanındaki başarısını kutlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise şöyle devam etti:
"Başkanımız çok güzel işlere el atıyor. Belediyeciliği sadece yol, kaldırım, bahçe sulaması olarak değil de eğitim faaliyetlerine kadar inen bir geniş yelpaze içerisinde düşünüyor. Bunu Şahinbey Belediyesi'nin ufku ve ileri görüşlülüğünün bir göstergesi olarak biz kabul ediyoruz. Özellikle TEOG sınavın da başarı kazanmış değerli öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz. Bundan sonraki hayatınızda sizlere canı yürekten başarılar diliyorum, ailelerinizi yürekten tebrik ediyorum. Sizlere bu ufku açan öğretmenlerimize ve özellikle Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nu canı yürekten tebrik ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile