'Şahinbey'de 3 Yılda 500 Milyon Liralık Yatırım Yaptık'

'Şahinbey'de 3 Yılda 500 Milyon Liralık Yatırım Yaptık'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son üç yılda yaklaşık 500 milyon TL’lik hizmet yatırımı yaptıklarını belirterek, 345 milyon TL olan 2012 yılı bütçesinin 250 milyon TL’lik kısmının da yatırımda kullanılacağını söyledi.

Düzenlediği bir basın toplantısı ile geride kalan 3 yıllık hizmetleri hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, en çok yatırım projelerini önemsediklerini vurguladı. Tahmazoğlu, yüzde 80 çarpık yapılaşmanın olduğu ilçede bu alanda büyük mücadele verdiklerini ifade ederek, “Bununla beraber Nuripazarbaşı, Yazıcık, Perilkaya –Serinevler ve Güzelvadi bölgeleri olmak üzere dört koldan kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. Nuripazarbaşı bölgemizde bin 736 bağımsız bölümden oluşan 769 binayı kapsayan çalışmamızda 373 binanın kamulaştırması yapılmış ve 242 binanın yıkımları gerçekleştirdik. Bu projemizde yıllardır araç ve yaya trafiğinin sıkıntılı olduğu Özdemirbey Caddesi altı şeritli yol yapılacak. Bu bölgede yapılan kentsel dönüşüm alanımızı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar iki kez gezdi ve kentsel dönüşüm alanında yaptığımız çalışmamızı örnek gösterdi. Yazıcık Mahallemizde 156 binayı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmamızda 101 binanın kamulaştırmasını yaptık. 52 binanın yıkımını gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Çarpık yapılaşmaya alternatif konut üretimi yaptıklarını açıklayan Tahmazoğlu, Etiler mahallesinde 296 adet ve Serinevler’de 300 konutun hazır olduğunu kaydetti.

Bununla birlikte Yeşilvadi projesinin başlangıç noktası olan havaalanı yolu üzerinde 702 konutun temellerini attıklarını anımsatan Mehmet Tahmazoğlu, burada inşaatın hızla yükseldiğini, ayrıca Kahvelipınar Mahallesinde de 1000 konut için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. TARİHİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZRestorasyon çalışmaları kapsamında Bostancı mektebi ve Gümrük hanını restore ederek halkın hizmetine sunduklarını anlatan Tahmazoğlu, “Şıh cami çevresinde park ve meydan çalışmamız ile sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimi önemsedik ve her alanda destek olduk. Okullarımıza yaptığımız fiziki bakım onarım yanı sıra üç okul birden yapmak için protokol imzaladık. İnşa çalışmasına başladık. Okullarımızda yapılan asfalt, kilit taşı ve halı sahalara ek olarak başarının teşvik edilmesi adına her yıl okul birincilerine dizüstü bilgisayar hediye ediyoruz. Bu yıl ise üniversite sınavında ilk 10’a giren Gaziantepli öğrencimize olmadığı takdirde Gaziantep il birincimize araba hediye edeceğiz.” dedi.

50 sosyal tesisi projelendirdiklerini kaydeden Tahmazoğlu, 31 sosyal tesisi hizmete sunduklarını, 19 sosyal tesisin inşasının ise devam ettiğini kaydetti.

Yeşil alan çalışmasına büyük önem verdiklerini belirten Tahmazoğlu, “3 yılda 160 yeni park yaptık. tüm parklarımızı kondisyon aleti, çocuk oyun gurupları, spor alanları ve piknik alanları ile donattık. 75 adet parkımızı ise yeniledik. 102 bin adet ağaç diktik.” şeklinde konuştu.

Sosyal alanda birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Tahmazoğlu, evlilik okulu ve hoş geldin bebek projelerinin devam ettiğini belirterek, özel günlerde günün manasına uygun etkinlikler yaparak, halkın programlara katılımlarını sağladıklarını vurguladı. Yapımı devam eden değişim projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, “İki spor köyü yapıyoruz. Akkent spor köyümüzde yüzme havuzunun temelini attık. Perilikaya’da yapacağımız spor köyümüzde kamulaştırma çalışmamız başladı.

Yeşilvadi projemizde 50 metre ve 12 km uzunluğundaki hava alanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak yol çalışmamıza başladık. Yeşilvadi projemizde 1 milyon 700 bin metrekare parkımızın yapımına bahar ayında başlıyoruz. Hanımlar yüzme havuzu ve kültür merkezimizin yapımına başladık. Yeni küçük sanayi sitemizde bin yeni dükkan olacak ve şehir içindeki tamircilerimizi modern alana taşıyacağız. Bununla birlikte Deniz, Güneş, Güneykent, Kılınçoğlu, İstiklal ve Perilikaya’da altı adet uzay çatılı semt pazarı yapıyoruz.” ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile