Sahinbey'de Sigara Içmeyen Personele 500 TL Destek

Sahinbey'de Sigara Içmeyen Personele 500 TL Destek

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, 1-7 Mart Yesilay Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada insan sagligini önemsediklerini bu nedenle çalisanlarina sigara içmedikleri için 500 TL destek verdiklerini ifade etti.

1 7 Mart Yesilay Haftasi’ni “Yesilay Varsa Hayat Var” sloganiyla kutlayan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu yaptiklari açiklamada, ’’Saglikli bir toplum için bagimliliklarin olusmadan önlenmesi, bireylerin küçük yaslardan itibaren iyi yasam aliskanliklari kazanmasi büyük önem tasiyor. Sahinbey Belediyesi olarak saglikli bir toplum için vatandaslarimizin spor yapabilecegi alanlar yapiyoruz. Gençlerimizi spora tesvik için karne hediyesi olarak spor ayakkabisi ve basariyi tesvik için bisiklet hediye ediyoruz. Vatandaslarimizin saglikli bir yasam sürmelerini önemsiyoruz” dedi.

Sigarayi birakmak isteyen personele tesvik oluyor

Baskan Mehmet Tahmazoglu vatandaslarin yani sira belediye çalisanlarinin da sagligini düsündüklerini belirterek “Sigara bagimliligi basta akciger kanseri olmak üzere birçok hastaliklarin ana sebebi, Dünya’da birçok sigara bagimlisi insan var. Her yil tütün ve sigaraya bagli hastaliklardan dolayi 8 milyon insan hayatini kaybediyor. Biz vatandaslarimizi ve mesai arkadaslarimizi çok seviyoruz. Kimsenin sigara içmesini istemiyoruz. Özellikle personelimizin sigara içmemesini tesvik etmek amaciyla 3 yildan bu yana her ay sigara içmeyen veya sigarayi birakan personellerimize ek ödeme yapiyoruz. Bu yil bu ödememizi net 500 TL’ye çikardik. Her ay sigara içmeyen personelimize 500 TL net ödeme yapiyoruz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile