Sahinbey'in Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor

Sahinbey'in Torunlari Ecdadiyla Bulusuyor

Gaziantep’in Sahinbey Belediyesi tarafindan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yilinin kutlandigi 2015 yilinda baslatilan ’Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina’’ projesi ile 111 bin 27 kisiyi ecdadi ile bulusturdu. Bu yil da devam edecek proje ile çogunlugu ögrenci toplam 145 bin 227 kisi Çanakkale’yi ziyaret edecek.

Sahinbey Belediyesi tarafindan 7 yil önce Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yili etkinlikleri çerçevesinde baslatilan “Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina” projesi ile ögrencileri ve ailelerini ecdadiyla bulusturmaya devam ediyor. Bugüne kadar 111 bin 27 ögrenci ve vatandasin Çanakkale’ye gittigi proje ile bu yil ise toplam 34 bin 200 ögrenci ve vatandasin Çanakkale’ye götürülerek sehitlik ile tarihi ve kültürel alanlarin gezdirilmesi hedefleniyor. Kafileler halinde Çanakkale’ye götürülen ögrenci ve vatandaslardan olusacak ilk kafilenin yol hazirliklari için bilgilendirme toplantisi yapildi. Sahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen toplantiya Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, kurum müdürleri, ögretmenler, ilk kafilede yer alacak ögrenciler ve gençler katildi.

Toplantida katilimcilara yolculuk ve ziyaret süreçleri ve yapilmasi gerekenler gibi konularda detayli bilgiler verildi.



’’Çanakkale ziyareti vefa borcumuzdur’’

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, programda yaptigi konusmada Çanakkale’de kefensiz yatan sehitlerin oldugunu ve o sehitlere karsi herkesin vefa borcunun bulundugunu belirterek, “Çanakkale ziyaretini ve oradaki ruhaniyeti çok önemsiyoruz. Çünkü Çanakkale savaslari sanli tarihimizde çok önemli bir yeri olan yedi düvele karsi imkânsizliklar içerisinde o dönemdeki gençlerin cephede vermis oldugu kahramanca mücadelenin yeri. Kahraman sehitlerimiz bu vatan topraklarini düsmana çignetmemek için Çanakkale Geçilmez destanini yazmislardir. 15 yasindaki çocuklar okullarini birakarak bu vatan topraklari için savasmislar. Ayni sey yine Kurtulus Savasi’nin önemli cephelerinden biri olan Gaziantep’te de yasanmis. Çocuklar, kadinlar, gençler 6 bin 317 sehit vererek vatan topraklarini düsmana teslim etmemistir. Tarihi yerinde görmek ve ögrenmek çok önemli. Gençlerimiz Çanakkale ziyaretlerinde tarihi yerinde yasayarak ögrenecekler. Gençlerimiz Istiklal Marsi sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ’Bastigin yerleri ’toprak’ diyerek geçme, tani/ Düsün altindaki binlerce kefensiz yatani/ Sen sehit oglusun, incitme, yaziktir, atani/ Verme, dünyalari alsan da bu cennet vatani’ misralarini söyledigi yer olan Çanakkale’ye ziyaret ederek atalarinin mücadelesini yakindan hissedebilecekler. Herkesin mutlaka Çanakkale’yi ziyaret etmesi lazim. Bu nedenle Sahinbey bölgesindeki tüm lise ögrencilerimize Çanakkale’ye ziyaret imkani sunuyoruz. Uçak ile günübirlik bir ziyaret yapiyoruz ve bu Türkiye’de bir ilk. Ögrencilerimizi ecdatlariyla bir araya getirerek tarihimizi ögretiyoruz’’ dedi.



’’4 sehitligin restorasyonunu yaptirdik’’

Tahmazoglu, Çanakkale’de bulunan 4 sehitligin restorasyonunu da yaptirdiklarini belirterek, ’’Orada sehitlerimiz sehitlik mertebesine erisirken bir mezar kazacak zaman ve imkan olmamis. Kisin özellikle yagmur yagdiginda, sehitlerimizin kemikleri yüzeye çikiyor. Sahinbey Belediyesi olarak Çanakkale’de ihya edilmemis 4 tane sehitligin restorasyonunu yaparak ziyaretlere açtik. Allah onlardan razi olsun onlar bu vatan için sehadet serbetini içmeseydi bizlerinde bugün bir vatani olmayacakti” diye konustu

Baskan Tahmazoglu, kendisini sosyal medyadan takip eden ögrenciler arasinda yapilan çekilis sonrasinda ise sansli 6 ögrenciye spor ayakkabisi hediye etti.

Program Çanakkale Türküsü’nün çalinmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile