Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri Başladı

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ın başkanlığı ve ev sahipliğinde yapılan Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri başladı.

Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri düzenleme kurulu adına açılış konuşmasını yapan Gaziantep Yazarlar Birliği üyesi Hanifi Akın, “Yaşadığımız şehirde tarihsel miras ve kadim bir gelenek oluşturmak kültürel faaliyetleri ciddiye almakla mümkündür. Bir şehrin yerlisi olmak, o şehre kuru bir sevgiyle bağlanmak değil, şehri oluşturan ve şehre hayatiyet kazandıran tarihsel süreci iyi yönetmek, doğru yerde ve zamanda bulunmakla gerçekleşebilir” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda başlayan, sunumunu Doç. Dr. Bilgehan Pamuk'un gerçekleştirdiği “Şehadetinin 92. Yıldönümünde Şahinbey’in Hayatı, Mücadelesi ve Aksiyoner Kişiliği” konulu konferans yapıldı. Gaziantep Savunması esnasında asıl adı “Mehmed Said” olan Şahinbey’in mücadeleci kişiliği, aksiyoner yönü konusunda detaylı bilgiler verildi.

Aynı zamanda konferansa Gaziantep Muharip Gaziler Derneği üyelerinin katılımı ile coşkulu ve duygusal anlar yaşandı. Konferans sonunda, Doç. Dr. Bilgehan Pamuk’a günün anlam ve önemine binaen Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve Garnizon Komutanı Kahraman Güneş tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile