Sahinbey Tesislerinde Kur'an-I Kerim Ögreniyorlar

Sahinbey Tesislerinde Kur'an-I Kerim Ögreniyorlar

Yaslari 30 ile 70 yas arasinda degisen vatandaslar, Sahinbey Belediyesi’ne bagli Binevler Sosyal Tesisi’nde Kur’an-i Kerim ögrenmenin mutlulugunu yasiyorlar.

3 ayri sinifta egitim gören 50 kursiyer; ortalama 3 ay süren egitim sonrasinda Kur’an-i Kerim ögreniyorlar. Sahinbey Belediyesi kurslarina yogun ilgi gösteren kursiyerler birçok farkli branslarda egitim alabiliyorlar.

Her yastan kursiyer var

Sahinbey Belediyesi tarafindan; Binevler Mahallesi’ndeki Binevler Sosyal Tesisi’nde kadinlara yönelik açilan Kur’an Kursu’na her yas grubunun büyük bir ilgi göstermesi dikkat çekiyor. Yaslari 30 ile 70 arasinda degisen kadinlarin yani sira çocuklar ve gençler de açilan kurslarda Kur’an-i Kerim ögrenmenin mutlulugunu yasiyor. Gösterdikleri gayretle Kur’an-i Kerim ögrenmenin yasinin olmadigini da gösteren kadinlar, azimleri ile her yastakilerin azmettiklerinde Kur’an-i Kerim’in kolaylikla ögrenilebilecegini gösteriyorlar.

Çok güzel bir duygu

Kursa katilan Emine Alaka, en büyük hayalinin Kur’an-i Kerim’i ögrenmek oldugunu ve bu hayalini gerçeklestirdigi için çok mutlu oldugunu belirterek “Küçüklügümde Kur’an-i Kerim’i ögrenemedigim için hep buruktum. Rabbime sükürler olsun, artik ögrendim. Bu kursu açanlardan, emegi ve katkisi olanlardan Allah razi olsun. Kur’an-i Kerim’i ögrenmek çok güzel bir duygu. Kendimi dünyaya yeni gelmis gibi hissettim. Allah herkese Kur’an-i Kerim ögrenmeyi nasip etsin” dedi.

Annemle birlikte Kur’an’i Kerim’i ögrendim

Kursa annesi ile birlikte gelen Asli Zorkirisci, “Iki aylik kurs süreci dolmadan Kur’an-i Kerim ‘i okumayi ögrendim. 21 yasindayim; keske daha önce ögrenebilseydim. Haftanin bes günü annemle birlikte buraya geliyoruz ve O da kisa süre içerisinde Kur’an-i Kerim’e geçti. Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na bizlere böyle bir tesisi yaptigi ve bir çok alanda imkanlar sundugu için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Kurs sayesinde Kur’an-i ögrendim”

Kizi ile birlikte kursa geldigini ve Kur’an-i Kerim okumayi ögrendigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Sevgi Zorkirisçi, “Gelmeden önce tereddüt etmistim. Ancak simdi ise kaybettigim zamanlar için pismanim. Kizimla birlikte Binevler Sosyal Tesisi’ne gelerek Kur’an-i Kerim okumayi ögrendim. Kizim ile evde birbirimizi tamamliyoruz. Birbirimize yanlislarimizi gösteriyoruz. Bizlere bu imkani sunan Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Herkese tavsiye ediyoruz”

Kur’an-i Kerim okumayi ögrendigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Sevgi Zorkirisci, “Daha önce geldigimde ögrenememistim. Fakat su anda hocamizin sayesinde Kur’an-i Kerim’i ögrenmek nasip oldu. Herkese bu tür kurslara gelmesini tavsiye ediyoruz. Kur’an-i Kerim’i okuyabilmek çok güzel bir duygu. Rabbim herkese nasip etsin” temennisinde bulundu.

Çocuklarim da sosyal tesisten faydalaniyor

Gülsem Batmaz ise tesisten sadece kendisinin degil, çocuklarinin da faydalandigini ifade ederek sunlari söyledi: “Iki yildir Binevler Sosyal Tesisi’ne geliyorum ve bu tesiste hayatim degisti. Burada Kur’an-i Kerim’i ögrendim. Namaz kilmaya basladim. Sureler Ezberledim. Sadece ben degil çocuklarimi da buradaki kurslara getiriyorum. Baskanimizdan Allah razi olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile