Şahinbey ve Keçiören Belediyeleri Kardeş Belediye Oldu

Şahinbey ve Keçiören Belediyeleri Kardeş Belediye Oldu

Türkiye`nin dördüncü büyük ilçesi olan Şahinbey Belediyesi, Türkiye`nin en büyük ilçe olan Ankara Keçiören Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı.


Şahinbey Belediyesi`nden yapılan açıklamaya göre, Ankara merkez ilçe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye meclis üyeleri ve beraberinde bulunan çok sayıda heyet, Şahinbey Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzalamak için Gaziantep`e geldi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu`nu makamında ziyaret eden heyet, ilgiyle karşılanmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Ziyaretin ardından Başkan Tahmazoğlu, belediye meclis salonunda heyete yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bir sunum yaptı. Sunum ile gösterilen projeleri izleyen heyet çalışmaları çok beğendiklerini söyledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sunumun ardından kardeş belediye ön protokolünü imzaladı. Keçiören`in Türkiye`nin en büyük ilçe belediyesi olduğunu belirten Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Keçiören Belediye Başkanı ile meclis üyelerini Şahinbey Belediyesi`nde ağırlamaktan dolayı mutlu oldum. Geçen yılda biz meclis üyelerimiz ile birlikte Keçiören Belediye Başkanımızı ziyaret etmiştik. O zamanda bize yakın ilgi ve alaka gösterdiler. Keçiören Belediyesi Türkiye`nin en büyük ilçe belediyesidir. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaların birçoğunu Ankara`daki belediyelerin bazılarında uygulamalı olarak yaptıklarını görmüştük. Ona göre bizlerde çalışmalarımıza yön veriyoruz."
Ankara`daki belediyelerden faydalandıkları birçok projelerin olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Onlardan faydalandığımız birçok alan var. Özellikle bu gençlik merkezlerini ilk olarak Ankara`da gördüm. Buradan ilham alarak Gaziantep`e gençlik merkezi kurduk. Belediyelerin yaptığı birçok çalışmaları ise izleyerek görüyoruz. Keçiören Belediyesi ile imzalayacağımız ön protokolle de kardeşliğimizi perçinlemiş olacağız. Var olan işbirliğimizin daha da artmasını sağlayacağız. Tecrübelerimizi paylaşacağız. Böylelikle karşılıklı iş birliği içinde hem kültürel hem eğitim hem de diğer alanlardaki çalışmaları birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Ben Keçiören Belediye Başkanımıza ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ev sahipliğinden dolayı konuşmasına teşekkür ederek başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise çok güzel ilgiyle karşılandıklarını ifade etti. Ak, "Şahinbey Belediyesi ile daha önceden de zaten irtibatımız vardı. Her iki belediyede Türkiye`nin güzide belediyeleridir. Yaptıkları projeler ve çalışmalarla örnek belediye olmuşlardır. Keçiören Türkiye`nin en büyük ilçe belediyesi, Şahinbey Belediyesi de Türkiye`nin 4. büyük ilçe belediyesidir. Şahinbey Belediyesi yapmış olduğu güzel projelerle Anadolu`da dikkat çekmiştir." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile