Sahinbeyli Kadinlar Resim Kurslarina Akin Ediyor

Sahinbeyli Kadinlar Resim Kurslarina Akin Ediyor

Sahinbey Belediyesi’ne bagli Binevler Sosyal Tesisi bünyesinde açilan resim kursu, birçok vatandasin hayatina renk katti.

Sahinbey Belediyesi’ne bagli sosyal tesisler ve gençlik merkezleri vatandasin hayatini renklendirmeye devam ediyor. Yasamlarinin içine sanati dâhil eden çocuk, genç-yetiskin her yastan kursiyer, Sahinbey Belediyesine bagli tesislerde verilen egitimler sayesinde profesyonel ressamlara adeta tas çikariyor. Binevler Sosyal Tesisi bünyesinde açilan resim kursunda egitim alan ögrenciler, sanatla iç içe bir ortamda temel resim teknikleri ve uygulama çalismalari yapiyor. Aldiklari egitim çerçevesinde yaptiklari resimlerle kendilerine hayranlik uyandiran kursiyerler, haftanin 5 günü kursa katiliyor.

Kimi ev hanimi kimi emekli kimi de ögrenci

Düzenlenen kurslarda hayli mesafe kat eden kursiyerler, yagli resim, guaj boya ve kumlama gibi kategorilerde egitim aliyor. Üç ayri yas kategorisinde gerçeklesen egitimler ücretsiz olarak veriliyor. Ortak noktalari içlerinde kalan resim sevgisini yillar sonra tuvalle bulusturmak olan yetiskinlerin kimi ev hanimi kimi emekli bireylerden olusurken, ortaya çikarilan eserler görsel sölen olusturuyor. Haftanin 5 günü verilen derslerde kursiyerlere görmek ve bakmak arasindaki ayrim, gördügünü dogru olarak algilamak, renklendirme ve soyutlama uygulamalari farkli tekniklerle (desen, boya, kolaj gibi) ögretiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile