Sahinbeyli Ögrencilerin Projeleri Yaristi.

Sahinbeyli Ögrencilerin Projeleri Yaristi.

Sahinbey Belediyesi, Sahinbey Deneyap Atölyelerinin Elektronik Programlama ve Nesnelerin Interneti Proje yarismasi düzenledi.

Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Sahinbey Deneyap Atölyelerinin Elektronik Programlama ve Nesnelerin Interneti proje yarismasina ortaokul ve lise seviyelerinde 310 ögrenci, 24 mentör Deneykaplari ile hazirlanip 100 projeyi hem sunup hem de yaristilar. Projeleri 20 kisilik bir jüri ekibi degerlendirdi.

’’Basari için çalismaniz gerekiyor’’

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu, gençlerin çok güzel projelere imza attigini ifade ederek, “Gençlerimizin yaptigi çalismalarin hepsi birinden degerli proje. Hayatin her alaninda teknolojiyi bulusturan parlak fikirlerle çok güzel çalismalar yapilmis. Inaniyorum ki gelecekte tarihe damga vuracak buluslar yapacaksiniz. Bunun içinde çalismaya devam etmeniz gerekiyor. Bakanliklarimiz ve belediyelerimiz projelerinizi gelistirmeniz için sizlere destek olmaya devam edecekler. Ülkemiz geçmiste terörle mücadelede Israil ve Amerika’dan alinan Horonlara ihtiyaç duyarken simdi Dünyanin 20’den fazla ülkesine insansiz hava araci satan bir ülke konumuna geldi. Inaniyorum ki sizler bu basari çitasini daha da ileriye tasiyacaksiniz” dedi.

’’Sizler özel ögrencilersiniz’’

Yapilan çalismalarin Türkiye’nin gelecegine damga vuracagina dikkati çeken Gaziantep Valisi Davut Gül, “Öncelikle bu basarili çalismalari yapan çocuklarimiza destek olan ailelere ve ögretmenlerini tebrik ediyorum. Ayrica bu imkâni saglayan Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu ve ekibini tebrik ediyorum. Bu tür çalismalari gördügümde o gün gündemde terör, deprem veya baska bir alanda canimiz yandiginda çocuklarimizin o alanlarda çalismalar yaptigini görüyorum. Sizler bu cografyanin evlatlari ve bu milletin çocuklarisiniz. Milletimizin derdi ne ise çikan projeler onunla ilgili oluyor. Deneyaplar, Türkiye ve Gaziantep genelinde en özel ögrencilerimizin bulundugu okullarimiz ve kurslarimiz. Bu projeler Türkiye’nin gelecegine damga vuracak projeler. Bu nedenle çocuklarimiz ve gençlerimiz bizlerin göz bebegi. Yapilan çalismalardan dolayi tüm ögrencilerimizi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

’’Basariyi destekleyecegiz’’

Gençlerin insanlik için yaptigi çalismalari desteklediklerini belirten Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise, “Gençlerimizi gördükçe onlarin basarilarina sahit oldukça gelecege olan umutlarimiz daha da artiyor. Gelecege dair insanligin gelismesi için fikri olan, kafa yoran gençlerimiz ‘Z’ kusagi dedigimiz nesil. Hazirlanan projeleri yakindan gördük. Hepsi birbirinden güzel ve projelerin hepsi insan yasamini kolaylastiran çalismalar. Sahinbey Belediyesi olarak bizlerde dogumdan ölüme kadar insanlarin yasamlarini kolaylastirmak için çalisiyoruz. Basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, Hükümetimizin her kademesi, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye Baskanlarimiz hep birlikte vatandasimizin emrindeyiz. Gençlerimize ve çocuklarimiza güzel bir gelecek hazirlama adina yogun bir çalisma içerisindeyiz. Bizim gençlerimiz ülkesi, insanlik, kendisi ve ailesi için bir seyler üretme derdinde. Sahinbey Belediyesi olarak gençlerimizin gelismesi için büyük bir gayretle çalisiyoruz. Deneyap ve Bilim Sahinbey Atölyeleri ve Belediye Konservatuari kurarak gençlerimizin gelismesi için destek oluyoruz. Üç yildan bu yana teknolojik anlamda çalismalar yapan gençlerimize destek oluyoruz. 2020’de 27 takima, 2021’de 40 takima, 2022’de ise 82 takima destek odluk. Gençlerimiz çalistikça biz destek oluyoruz. 80.000 ögretmen ve ögrencimizi bilim teknik dergisine abone yaptik. Bilimde, teknikte ve sanatta zirveye kosmaya devam edecegiz. Bu yarismaya katilan tüm ögrencilerimizi kutluyorum” diye konustu.

Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile