Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi Meclisi Toplandi

Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi Meclisi Toplandi

Çorum Ili Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi, 2024 yilinin ilk meclis toplantini yapti. Toplantida birlik meclis baskanligi ve meclis organlarinin seçimleri yapildi.

Çorum Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi mayis ayi meclis toplantisi, Çorum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapildi. Çorum Valiligi baskanliginda il, ilçe belediyeleri ve Il Özel Idaresinden olusan birligin 2024 yili ilk meclis toplantisinda baskan, baskan vekilleri, Katip üyeler, Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapildi. Toplantida birlik baskanligina Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli, 1. Meclis Baskan Vekilligine Dr. Halil Ibrahim Asgin, 2. Meclis Baskanligina Muhammet Fatih Temur, Katip üyeliklerine Mehmet Fatih Balcioglu, Selim Güloglu, Encümen üyeliklerine Dr. Hali Ibrahim Asgin, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, Ismail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçin ve Selim Dölcü seçildi. Seçimlerin ardindan Çorum Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi’nin faaliyet raporu görüsüldü. Il genelinde 4 ayri merkezde dogal yasam alani olusturulmak üzere çalismalarin sürdügü ifade edildi.

Vali Zülkif Dagli’nin baskanligini yapacagi Sahipsiz Sokak Hayvanlari Koruma Birligi, il genelindeki tüm sokak hayvanlarina yönelik çalisma yürütecek. Sokak hayvanlari için sehir disinda yasam alanlari olusturularak, hayvanlarin her türlü bakimini da birlik yapacak. Bu çalismayla sokak hayvanlari konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlariyla mücadelede muhatap Vali Zülkif Dagli baskanligindaki Sahipsiz Sokak Hayvanlari Birligi olacak.

"Sokak hayvanlari konusunu Çorum’un gündeminden çikaracagiz"

Sahipsiz sokak hayvanlari konusunun bir an önce çözülmesi için çalisma yapacaklarini ifade eden Vali Dagli, “Önceki dönemde baslatilan çalismalara hiz vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanlari konusunu insallah Çorum’un gündemi olmaktan çikarmis olacagiz. Dogal yasam alanlari belirlendi. Bunlari bir an önce devreye sokmamiz gerekiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile