Şahmelik Köyü Kadınlarından "ferfene" İftarı

KAYSERİ - Develi ilçesi Şahmelik köyü kadınları "Ferfene" adı verilen sokak iftarında köy halkını bir araya getirdi.

Unutulmaya yüz tutan köy adetlerinden biri olan ferfene iftarı komşuların kendi imkanlarıyla yapıldı. Bunun için komşuların her birinden yemek malzemeleri için un, yoğurt, yumurta, yağ toplandı.

Yaklaşık 300 sofra kurularak iftarda askere gidecek 15 gence askere uğurlama programı düzenlendi.

Vatandaşlara ikram edilmek üzere iftar yemeğinde 3 kazan mantı çorbası, 2 kazan nohut yahni yemeği, 2 kazan pilav ve 20 tepsi hoca sarığı baklava ile ayran ikram edildi.

Köy dışından pek çok davetlinin de katıldığı iftar yemeğinde Köy Muhtarı Fazlı Özkara ile Cami Yaptırma Dernek Başkanı Abdurrahman Özkan programı hazırlayanları tebrik ederek, gelecek yıllarda yapılacak sokak iftarının daha kapsamlı yapılması için gereken desteği vereceklerini belirtti.

Din görevlilerinin iftar sofrası başında okudukları ezan sonrası iftarını açan köylüler daha sonra hep birlikte dualarla askerleri uğurlama töreni düzenlendi.

İftar organizasyonunu düzenleyenlerden Recep Çiftçi, yaptığı konuşmada, "Ferfene" sokak iftarı ile askere gidecek gençlere örnek bir uygulama yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Geleneksel adetlerimizden yer sofrasında oturma adetinin yaygınlaştırılması ve bütün köylünün ayrı sofralarda aynı lezzeti tatmaları bu iftar sayesinde sağlanmış oldu. Girişimin başarı ile neticelenmesinden son derece mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Unutulmaya yüz tutan adetlerimiz ve kültürümüzün yeniden canlandırılması yanı sıra diğer köylerimize ve asker uğurlaması yapanlara örnek olmasını diliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile