'Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması'

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması"nın Zonguldak etabı başladı.

Gençlik Merkezleri Daire Başkanı Mehmet Kaymakçı, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, bakanlıklarının yeni kurulduğunu belirterek, gençlere yönelik spor faaliyetleri ve projeler yürüttüklerini söyledi.

Müzik yarışmalarının yeni projelerden olduğuna dikkati çeken Kaymakçı, şöyle konuştu:
"Türk Halk Müziği olarak daha önce yapılan yarışmalarımız şu anda Türk Müziği adı altında yapılmaktadır. Kültürümüze sahip çıkmamız lazım. Bu anlamda yen gençlerin yetişmesi gerekiyor. Bu sanatçıların yetişebilmesi için de desteklenmesi gerekir. Türk Halk ve Türk Sanat Müziği'nin yanı sıra tasavvuf musikisinin yaşatılması gerekiyor. Burada önemli bir nokta var. Şu anda popüler müzik aldı başını gidiyor. Televizyonlarda çeşitli yarışmalar yapılıyor. Biz de 'sahne sırası sende' diyoruz. Bugüne kadar yedi bölgede yarışmalarımızı yaptık. Gençlik merkezlerimizde yetişen birçok gencimiz bu yarışmalara katıldı.

Çok güzel sesler var. 182 gençlik merkezimiz var. Sayısını 500'e ve üye sayımızı da 1 milyona çıkartmak istiyoruz. Şu anda üye sayımız 700 binlerdedir.
Yarışmaya katılan gençlerimiz şimdiden gönüllerin birincisidir."
Bölge yarışmasına Kırıkkale, Düzce, Kastamonu, Bartın, Trabzon ve Zonguldak'tan 14-21 ve 22-29 yaş gruplarındaki gençler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile