Sahte Bankaciya Kimlik Bilgilerini Verdi, 48 Bin TL Dolandirildi

Sahte Bankaciya Kimlik Bilgilerini Verdi, 48 Bin TL Dolandirildi

Samsun’da hurdacilik yaparak geçimini saglamaya çalisan 60 yasindaki vatandas, telefonda kendisini ‘bankaci’ olarak tanitan kisiye kimlik bilgilerini verince 48 bin TL dolandirildi.

Tekkeköy ilçesinde hurda toplayarak geçimini saglayan Mustafa Kasap’in hayati, topladigi hurdalari bosaltirken çalan telefonu nedeniyle zehir oldu. Yorgun bir sekilde çalan telefona cevap veren Kasap, kendisini bankaci olarak tanitan ve adinin Süleyman K. oldugunu söyleyen dolandiriciya kimlik bilgilerini verdi.

Kimlik bilgilerini verdikten sonra içine kurt düsen Mustafa Kasap, bankaya telefonla ulasamayinca subeye giderek durumu ögrenmeye çalisti. Kredi çekildigini ve kredi karti çikartilip kullanildigini ögrenen Kasap, jandarmaya giderek sikayetçi oldu. Samsun 1. Tüketici Mahkemesi tarafindan bankaya yaptigi itirazi reddedilen Kasap’a bir de Samsun Icra Müdürlügü tarafindan icra takibi baslatildi. 45 günlük geri itiraz süresinde karara tekrar itiraz edecegini ifade eden Kasap, 48 bin TL’lik zarari için yetkililerden yardim istedi.

“Hurda bosaltirken bosluguma geldi ve bilgilerimi verdim”

Kendisini arayan kisiyi bankaci sanarak TC kimlik bilgilerini verdigini ve sonrasinda yasanacak olaylari engellemek için banka ile irtibata geçmeye çalistigini ifade eden Mustafa Kasap, “Ben hurda toplayarak geçimimi sagliyorum. Birisi kendini ‘bankaci’ olarak tanitarak beni aradi. Ben de o sirada hurda bosaltirken bosluguma geldi ve kimlik bilgilerimi arayan kisiye verdim. Daha sonradan kendimi toparlayinca bankayi aradim. Telefonla bankaya ulasamayinca subeye gittim, onlar bir sey yapamayacaklarini söyleyince jandarmaya gittim. Bu süre zarfinda 4-5 saat kaybim oldu. O sürede bana ‘bankaci’ oldugunu söyleyen sahis internet üzerinden para çekiyor. Oradan da baska bankadaki hesabina havale ediyor. Ben internetten basvuru bilmem, havale yapma bilmem. Beni dolandirdilar. Dolandirilmamda payi olanlardan sikayetçiyim” dedi.



“Toplamda 48 bin TL beni zarara ugradim”

Hurda toplayarak ayda ortalama 4-5 bin TL kazandigini ve su anda 48 bin TL’lik bir yükün altina girdigini dile getiren Kasap, “Dolandirici, 10 bin TL kredi çekmis. Bir de kredi karti çikartip, onu kullanmis. Toplamda 48 bin TL beni zarara ugratmis. Adalet ve hakkimi istiyorum. Yetkililerden hakkimin korunmasini istiyorum. Savciliga mektup yazdim ve mahkemeye çiktim. Kulaklarimda ve gözlerimde sikinti var. O nedenle notlar hazirlayip, hakime verdim. Konusmakta ve duymakta sikinti yasadigim için notlar yazarak kendimi savunmak istedim. Çekmedigim parayi neden ödeyeyim. Kendi karnimi zor doyuruyorum. Hurda toplayarak ayda 4-5 bin TL kazaniyorum. Bakkaldan aldigim ürünlerin parasini zor ödüyorum. O nedenle yetkililerden yardim istiyorum” diye konustu.

Sokaklarda hurda toplamanin yani sira is olursa ufak çapli insaatlarda da çalistigini ifade eden Mustafa Kasap, paralari kimin hangi numaradan çekip hangi hesaba gönderildiginin belli oldugunu ve yetkililerin duruma el atmasi gerektigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile