Sahte Çek Senetle 5 Milyonluk Vurgun Yapan Çeteye 5 Tutuklama

Sahte çek senet düzenleyerek 27 kisiyi yaklasik 5 milyon lira dolandiran çeteye yönelik Trabzon merkezli 7 ilde yapilan operasyonda yakalanan 25 kisiden 8’i adliyeye sevk edilirken, bu sahislarin 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trabzon Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri tarafindan geçtigimiz hafta sonu Trabzon merkezli Samsun, Bursa, Kocaeli, Tekirdag, Istanbul ve Düzce’de “sahte çek ve pasif hale gelen sirketlere ait çekleri kullanilarak piyasaya sürmek suretiyle dolandiricilik” suçuyla ilgili operasyon düzenlendi.

Sahte çek ve senet ile bir çok araç alip, ülke genelinde 27 vatandasi dolandirdiklari tespit edilen 25 kisiye yönelik yapilan operasyonda sahte çek ve senetler ele geçirildi. Operasyonda 25 kisi yakalanirken, 10 süpheli gözaltina alindi.

Kagit üzerinde sirket kurarak dolandiricilik yaptiklari tespit edilen sahislarin bu yöntemle birçok kez araç aldigi ortaya çikti. Internet üzerinden satisa sunulan araçlarin sahipleri ile iletisime geçerek, paranin küçük bir kismini pesin, kalanini ise çek ile anlasarak satin alan sahislar bu yöntemle 27 kisiye dolandirdi. Anlastiklari kisilere aktif halde olan ve bir süre sonra iflas vererek pasif hale gelen sirketlere ait çekleri vererek araçlarin satisi alan sahislar, polis ekiplerince 7 ilde yapilan operasyon ile yakalandi. Kagit üzerinde sirket kuran ve sahte çek senet dolandiriciligi yapan çeteye yönelik gerçeklestirilen operasyonda 27 kisinin yaklasik 5 milyon dolandirildigi tespit edildi. Olayla ilgili gözaltina alinan 10 kisiden 8’i dün Trabzon Emniyet Müdürlügü’ndeki ifadelerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savciligi tarafindan tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen 8 kisinin gece saatlerine kadar süren ifadelerinin ardindan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3’ü ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile