Sahte Covid-19 Asisi Davasinda 241 Yil Hapis Istenen Hemsireye Toplamda 1 Yil 8 Ay Hapis Cezasi

Izmir’deki bir hastanede Covid-19 asisi enjekte etmeyerek sahte asi karti olusturulmasina imkan sagladigi iddia edilen hemsire ile 13 sanigin yargilandigi davada 2 sanik beraat ederken, diger saniklara 2 ay 15 gün ile 1 yil 8 ay arasinda degisen hapis cezalari verildi.

Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli hemsire R.K., 13 Agustos 2021’de Covid-19 asisi yapmadigi halde sahte asi karti olusturulmasina imkan sagladigi ileri sürülerek tutuklandi. Izmir Il Saglik Müdürlügü konuya iliskin idari inceleme baslatirken, bir müddet tutuklu kalan R.K. daha sonra adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede ise R.K. hakkinda 13 kez “Rüsvet almak”, 7 kez “Bilisim sistemine hukuka aykiri veri yerlestirme ve sistemdeki verileri degistirme” ve 8 kez de “Kamu malina zarar verme” suçlarindan 69 yil 2 ay 15 günden 241 yil 6 aya kadar hapis cezasi talep edildi.

Iddianamede, 13 sanik hakkinda da “Rüsvet vermek”, “Bilisim sistemine hukuka aykiri veri yerlestirme ve sistemdeki verileri degistirme” ve “Kamu malina zarar verme” gibi suçlardan cezalar talep edildi.

Davanin Izmir 5. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmasina tutuksuz sanik S.D. ile avukatlar katildi.

Cumhuriyet savcisi, mütalaa dogrultusunda karar verilmesini talep etti.

Tutuksuz sanik S.D. son savunmasinda, magdur oldugunu ve hiçbir sekilde üzerine atilan suçlamalari gerçeklestirmedigini belirterek, beraatini talep etti. Daha sonra sanik avukatlari son savunmalarini yapti.

2 saniga beraat

Mahkeme baskani, mütalaa dogrultusunda karar verdiklerini belirterek, para göndermeyen ancak Whatsapp grubunda yer alan 2 saniga beraat karar verdiklerini söyledi.



Hemsire R.K. hakkinda, “Görevi kötüye kullanma” suçunu zincirleme sekilde oldugundan 1 yil 1 ay 10 gün hapis cezasi, “Mala zara verme” suçundan da 6 ay 20 gün hapis cezasi verip hükmün açiklanmalarinin geri birakildigi belirtildi.

R.K.’ye hacamat için para verdiklerini iddia eden 7 sanik hakkinda da “Görevi kötüye kullanmaya yardim” suçundan 5’er ay hapis cezasi verilip, hükmün açiklanmasi geri birakildi.

Diger 4 sanik hakkinda da “Görevi kötüye kullanmaya yardim” suçundan 2’ser ay 15’er gün hapis cezasi verilerek ve hükmün açiklanmasini geri birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile