Sahte çürük raporu davasında 4 tahliye

Kamuoyunda 'Sahte çürük raporu' olarak bilinen davada 4 sanık tahliye edildi. Davanın bugünkü duruşmasına katılan 23 müşteki, sanıklardan şikayetçi ol

Kamuoyunda 'Sahte çürük raporu' olarak bilinen davada 4 sanık tahliye edildi. Davanın bugünkü duruşmasına katılan 23 müşteki, sanıklardan şikayetçi olmadı. Örgütün yöneticilerinden olduğu belirtilen tutuklu sanık Murat Tugay Tepe'nin avukatı müvekkilini 'Banker Bilo' filmiyle savundu.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli asker Erdem Kılıç, Emekli Astsubay Ömer Uçar, Murat Tugay Tepe, Tahir Mete Turan, Fehmi Suna, Taylan Özgür Düşko ve İsmail Es ile tutuksuz sanıklar iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı, hava Albay Ahmet Metin Kökenek, Derya Aydoğan ve Hayrullah Çelebi katıldı.

Bugünkü duruşmada 23 müştekinin ifadesi alındı. Aralarında dizi oyuncusu, senarist ve reklamcıların da bulunduğu müştekiler, sanıklardan şikayetçi olmadı.

Daha önce polis ve savcılık ifadesi alınmayan müştekilerden Tahir Canlı, polis ve savcılık aşamasında avukatının bulunmadığını, barodan temin edilmediğini ve biraz da korktuğu için ifade vermediğini belirterek, sanıklardan sadece Taylan Özgür Düşko'yu tanıdığını ifade etti.

''Ben askerlik ve KKTC vatandaşlığı için kimseyle görüşmedim.'' diyen Canlı'nın, bu ifadesi üzerine söz alan tutuklu sanık Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Canlı'nın iddianamedeki sözlerini hatırlatarak, söz konusu ifadeleri birilerinin kendisine söyleyip söylemediğini sordu.

Canlı'nın, kendisine kimsenin böyle bir şey söylemediğini belirtmesi üzerine Üçok, ''Ben bunlardan dolayı 10 yıl hapis yatmakla suçlanıyorum. Bu sözleri polis veya başkası yazdıysa şikayetçiyim ben.'' diye konuştu.

Müşteki Tahir Canlı, daha sonra önceki ifadesini değiştirerek bu kez, ''Bu sözü bana Murat Tugay Tepe söyledi. Ancak tehdit amaçlı olduğunu düşünmüyorum.'' şeklinde konuştu. Yeniden söz alan sanık Üçok da, iddianamede yüz yüze ve telefonda hiç bir görüşme olmadığını söyledi.

Üçok, ''Ya savcı yanlış yazdı ya da bu çocuk yalan söylüyor. Bir yerde yalan var.'' dedi.

Murat Tugay Tepe'nin avukatı Cem Özcan müvekkilini 'Banker Bilo' filmiyle savundu. Filmde Şener Şen'in kandırdığı kişileri Münih yerine, İstanbul'a götüren 'Banker Bilo'nun, konumu itibariyle tam bir dolandırıcı olduğunu anlatan Özcan, müvekkili Tepe'nin kişilerden KKTC vatandaşı yapma niyetiyle para almasının ise basit bir yalan olduğunu, dolandırıcılık olmadığını ve kesinlikle hile olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer avukatlar da savunmalarında suçun işlendiğine dair delil bulunmadığını ve iddiaların fikir aşamasında kaldığını savundu. Avukatlar bu durumun ceza gerektirmediğini ifade etti.

Mahkeme daha sonra duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mevcut delil durumu, tutuklama tarihi ve suç vasıflarının değişme ihtimalini göz önünde bulunduran mahkeme, tutuklu 8 sanıktan Tahir Mete Turan, Fehmi Suna, Taylan Özgür Düşko ve İsmail Es'in tahliyelerine karar verdi.

Duruşmaya ve taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 25 müştekinin bir dahaki duruşmada yeniden hazır edilmeleri ve dinlenebilmeleri için bulundukları yerlerin emniyet müdürlüklerine uyarı ekli yazı yazılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanıklar Ahmet Metin Kökenek, Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Çarmıklı, Hayrullah Çelebi, Derya Aydoğan ile Didem Bektaş'ın savunmalarının alınmasını göz önünde bulunduran mahkeme, bu sanıkların duruşmalara gelme zorunluluğunu kaldırdı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile