Sahte Ilanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Süpheli Tutuklandi

Sahte Ilanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Süpheli Tutuklandi

Kocaeli merkezli 11 ilde sahte ilan ve çagri merkezleri araciligiyla ürün satma vaadinde bulunup çok sayida vatandasi 52 milyon TL dolandiran süphelilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerinin, siber suçlarin men ve takibine yönelik yürüttügü sorusturmada, liderligini Serkan Kinali isimli sahsin yaptigi suç örgütü üyelerinin E-ticaret ve ilan platformlarina sahte ilanlar koyarak, kurulan çagri merkezine ait açik hatlar üzerinden müstekiler ile güven verici ve aldatici görüsmeler yaptiklari belirlendi. Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para alan örgüt üyelerinin elde ettikleri parayi kripto para platformlarina aktardiklari ve sanal kripto para birimlerine çevirerek izini kaybettirmeye çalistiklari tespit edildi. Belirtilen yöntemlerle aralarinda deprem magduru aileler ile engelli vatandaslarin da bulundugu 37 sahsin dolandirildigi, suç örgütü üyesi sahislarin hesaplarina 52 milyon 675 bin 400 TL para giris çikisi oldugu tespit edildi. 5 ayri bölgede çagri merkezi olusturan suç örgütü üyelerinden üçünün toplam 23 ayri suçtan 25 yil kesinlesmis cezalarinin bulundugu belirlendi.

Kocaeli merkezli 11 ilde düzenlenen es zamanli operasyonda 56 süpheli yakalandi. 5 süphelinin degisik suçlardan cezaevinde oldugu, 2 süphelinin ise ifadelerinin ardindan savcilik talimatiyla serbest birakildigi bildirildi.

Adliyeye sevk edilen 49 süpheliden 44’ü tutuklanirken digerleri ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile