Sahte Internet Sitesi Üzerinden Otomobil Dolandiricilarina Darbe Açiklamasi 5 Kisi Tutuklandi

Sahte Internet Sitesi Üzerinden Otomobil Dolandiricilarina Darbe Açiklamasi 5 Kisi Tutuklandi

Kurduklari sahte bir otomobil internet sitesi üzerinden vatandaslardan kaparo alarak dolandirdiklari tespit edilen 5 süpheli Manisa Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yakalandi. 3’ü Istanbul’da yakalanan 2’sinin de cezaevinde oldugu tespit edilen sahislar tutuklandi.

Manisa Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yürütülen sorusturma dosyasi kapsaminda; kurduklari phising (sahte) bir otomobil satis sitesi üzerinden araç almak isteyen sahislari yönlendirerek kaparo dolandiriciligi yaptigi tespit edilen sahislar üzerinde yapilan arastirmalar sonucunda; 2 adet paravan sirket ve H.Y. (1999), A.H.B. (2000), H.B. (1999), M.A. (1977), M.A.S. (2001) isimli 5 süpheli sahis tespit edildi. Süphelilerden 2 sahsin ceza evinde oldugu anlasilirken, diger 3 süpheli sahis 17 Ocak tarihinde Istanbul ilinde yakalanarak Manisa’ya getirildi.

Emniyetteki sorgularinin ardindan 19 Ocak’ta sevk edildikleri adli makamlarca 3 süpheli sahis ile cezaevinde bulunan ve ifadeleri SEGBIS ile alinan 2 süpheli sahis olmak üzere toplam 5 süpheli sahis tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile