Olay, Havuzlubahçe Mahallesi‘nde, 25 Mayıs 2011 günü meydana geldi. Mahallede bakkal dükkanı işleten 27 yaşındaki Ahmet A. , kendisinden sahte 20 lira ile alışveriş yapmak isteyen mobilya ustası 45 yaşında ki Ali T.‘yi çıkan kavgada bıçaklayarak öldürdü, 20 yaşındaki oğlu Can‘ı da yaraladı. Olayın ardından polise teslim olup tutuklanan Ahmet A. hakkında, komşusu Ali T.yi öldürmekten ömür boyu, oğlunu yaralamaktan ise 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay sırasında bakkalda bulunan ve
kavgaya karışan Ahmet A.‘nın arkadaşı 17 yaşındaki Emrah Y. hakkında ise, ölüye yumrukla vurduğu gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis cezası istendi.
Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde yargılanmasına başlanan sanık Ahmet A. , amacının öldürmek olmadığını belirterek olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Ölen Ali T.‘nİn sürekli alkol aldığını ve bakkala gelip rahatsızlık verdiğini ileri süren sanık şöyle konuştu:
"Ben 3 yıldır bakkal çalıştırıyorum. Ali T. , sürekli bize zulüm yapardı. Alkol alır, ‘Allah benim, bana tapacaksınız‘ derdi. Esnaf olduğumuz için karşılık vermez, hep susardık. Sahte para da verdiği oldu. Sürekli, ‘Burada ekmek yemek istiyorsanız benim dediklerimi yapacaksınız‘ diyordu. Önce kardeşime sonra da bana sahte para verdi. Ben de oğluna söyledim. Olay günü oğlu benim söylediklerimi kendisine iletince, küfrederek bakkala geldi. Ardından da çocukları geldi. O esnada bakkala gelen müşteriyi de
dışarı çıkardı. Çocukları da yanımda bulunan arkadaşım Emrah‘ı çekerek dışarı çıkardı. Daha önce bana silah gösterip tehdit ettiği için üzerimde bıçak taşıyordum. Bıçağı çıkartınca Ali T. elimden almak istedi. Ben rastgele sallayınca yaralandı. Sonra oğlu Can üzerime atladı. ‘Bu adam babamı yaraladı, öldürün bunu‘ dedi. Ben Can‘a bıçak salladım, oda yaralandı. Sonra beni öldürürler korkusuyla kaçıp polise teslim oldum."
Tutuksuz sanık Emrah Y. de savunmasında, "Ali T.‘nin çocukları beni darp ederken, Ali T.‘nin yaralandığını fark ettim. Sonra Ali T. benim boğazıma sarıldı. Ben de kendisine yumruk vurdum" dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Ali T.‘nin çocukları hakkında zorla getirilme kararı vererek davayı erteledi.
Sahte Para Cinayeti Davası Başladı
Adana‘da, alışveriş yaptıktan sonra sahte 20 lira veren müşterisini bıçakla öldürüp, yanında ki oğlunu da yaraladığı iddia edilen bakkalın, cinayetten ömür boyu, yaralamadan da 6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.



















