Sahte Savcidan 12 Milyon Liralik Vurgun

Sahte Savcidan 12 Milyon Liralik Vurgun

Istanbul’da kendisini cumhuriyet savcisi olarak tanitan 25 yasindaki sahis, icradan ucuza araç alma vaadiyle 4 kisiyi 12 milyon lira dolandirdi. Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekiplerince kullandigi çakarli araç ile birlikte gözaltina alinan süphelinin üzerinde sahte cumhuriyet savcisi kimligi ve Hakimler Savcilar Kurulu amblemli cüzdan ele geçirildi.

Istanbul’da tanistigi kisilere kendisini cumhuriyet savcisi olarak tanitan bir kisi icradan ve gümrükten araç satin aldigini söyleyerek yüksek kar vaadiyle vatandaslari dolandirdi. Magdurlarin polise basvurmasi üzerine harekete geçen Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik masasi ekipleri, konuyla ilgili çalisma baslatti.

Vatandaslara icradan ve yurt disindan getirilen araçlari ucuza satin alma vaadinde bulunan sahsin, 4 kisiyi 12 milyon TL dolandirdigi anlasildi. Zanlinin inandirici olsun diye bilgisayar ortaminda hazirlanmis savcilik ibareli yazilar kullandigi da tespit edildi.

Çalismalarin ardindan operasyon düzenleyen ekipler kimligi tespit edilen 25 yasindaki Ramazan G.’yi gözaltina aldi. Sahsin üzerinden sahte cumhuriyet savcisi kimligi, Hakimler ve Savcilar Kurulu amblemli cüzdan ele geçirildi. Zanlinin kiralik olarak kullandigin lüks aracinda çakar tertibati oldugu da görüldü.

Araçta bulunan 1 milyon 30 bin liraya polis ekiplerince el konuldu.

Sahte savci emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile