'Sahte Ürünlere Savaş Açtık'

Fonex Kozmetik Kurumsal İletişim Direktörü Kadir Bıyıklı, kozmetik sektörünün sahteciliğin en çok vurduğu alanların başında geldiğini belirterek, tüketicileri alacakları ürünler konusunda uyardı.

Fonex Kozmetik Kurumsal İletişim Direktörü Kadir Bıyıklı, Türkiye’de sahtecilik ve korsan ürünler pazarı, hem gelişen ekonomi hem de her gün hayatımıza giren yeni trendlerin etkisiyle hızla büyüdüğünü belirterek, “Avrupa Komisyonu Taklit Mallar Komitesi, OECD ve Dünya Gümrük Teşkilatı’nın yaptığı araştırmalara göre, dünyada hızla büyüyen bu pazar 1 trilyon dolara ulaşmış durumda. Çevre ülkeler arasında Türkiye’nin yüzde 5 pazar payı ile bu illegal pazarda üçüncü olması çok daha çarpıcı” dedi.

Türkiye’de sahte ve korsan ürün sadece ülke ekonomisi için vergi kaybı değil aynı zamanda markalar için de büyük tehdit olduğunu belirten Bıyıklı, “Hem gelir kaybına hem de imaj kaybına yol açan bu pazar yüzünden markalar, sahte ürünlerle mücadele etmek için yıllık bütçe planlamasına bir hanede bu konu için ekliyorlar. Bu nedenle Fonex ve İtimat A.Ş olarak, sahte ve korsan ürünler pazarının en kısa sürede çözüme kavuşması konusunda tüm kurum ve kuruluşları destekliyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımımız gereği hiçbir tüketicimizin sahte ve sağlığa zararlı bir ürün kullanmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyuna beyan etmek istiyoruz. Biz Fonex olarak, kozmetik sektörünün sahteciliğin en çok vurduğu alanların başında geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla özellikle bazı internet sitelerinde satılan sahte ürünlerden dolayı tüm sektörler olduğu gibi bizde mağdur oluyoruz” ifadelerini kullandı.

MOSER ÜRÜNÜMÜZDE SAHTECİLİK KURBANI

Ayrıca Fonex ve İtimat A.Ş olarak Türkiye’deki tek distribütörü olduğumuz markamız Moser’in farklı internet sitelerinde satışı yapıldığını tespit ettiklerini bildiren Kadir Bıyıklı, markamızın 8088 modeli bulunmamasına rağmen bazı markalar internet siteleri üzerinden satışını gerçekleştirildiğini söyledi.

Kendilerinin de en kısa sürede konuyu ilgili makamlara taşıdığını bildiren Bıyıklı, bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini ve satışı yapılan internet sitelerinde sahte ürünler kaldırılmasını ve bunu yapan firmalara da yaptırım uygulanmasını beklediklerini söyledi ve tüketicileri alacakları ürünün orijinal mi sahte mi olup olmadığın anlamak için şunlara dikkat etmelerini söyledi:

Ürünün üzerinde, kutusunda ve garanti belgesinde Fonex ve FNX Hologramı olmalı ve seri numaraları aynı olmalı.

Hologram seri numarası her ürün için farklı olmalı.

Kutu üzerinde 24 saatte 1 kez mutlaka işaretli yerlerinden yağlayınız, uyarısı olan etiket olmalı.

Kutu içinde Türkçe kullanma kılavuzu bulunmalı.

İthalatçı Firma ve Türkiye Distribütörü İtimat Lüks Hırdavat SAN. ve TİC. A.Ş yazmalıdır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile