M.A.K. itirafında 2014 yılında ÖSYM Bilgi Güvenliği Daire Başkanlığı’nda teknik eleman olarak işe başladığını ve 10 ay sonra ayrıldığını söyledi. İfadesinde örgütün askeri sınavlardaki hırsızlığına da değinen M.K.A., “2011 yılında Mersin’de dershaneye yazıldım. Kalacak yerim olmadığı için FETÖ/PDY’ye ait bir evde kaldım. Sınavdan sonra beni arayıp astsubay olmak isteyip istemediğimi sordular. Kabul ettim ve arkadaşım A.P.’nin ismini de verdim. Astsubaylık sınavı için Adana’yı tercih ettik. Sınavdan bir hafta önce arkadaşımla birlikte oraya gittik. Sınava 3 gün kala bizi Ankara’ya geri çağırdılar. Benimle kimse görüşmedi. Ancak A.P. bana, ‘Cemaatten birileri benle görüşüp Jandarma Astsubaylık Sınavı sorularını ezberletti ‘ dedi. A.P. sınava girip kazandı. Ben de girdim ancak kazanamadım” diye konuştu.
BARANSU DA VAR
2010 KPSS ile ilgili 82’si tutuklu 100 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, tutuklu gazeteci Mehmet Baransu’nun yengesi Aygün Baransu’nun da aralarında bulunduğu şüphelilerin para transferleri, HTS kayıtları ile akrabalık bağlantılarına dikkat çekildi. 17 - 25 Aralık darbe girişiminde görev alan ve Paralel Yapılanma’ya yönelik operasyonda gözaltına alınırken “SI-FIR” yazılı tişörtle kameralara poz veren Komiser İsmail A.’nın eşi Ayşe A.’nın da FETÖ’nün İç Anadolu eğitim imamı Yusuf Rodoplu’yla dolaylı irtibatının olduğu belirlendi.
Şaibeli KPSS’de yeni itiraflar
Cumhuriyet tarihinin en büyük sınav hırsızlığı kapsamında yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında, 4. iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmada tanık sıfatıyla ifade veren M.A.K.’nın itirafları da yer aldı.