Sairler Eserlere Ve Sergiye Hayran Kaldi

Sairler Eserlere Ve Sergiye Hayran Kaldi

Tepebasi Belediyesi tarafindan bu yil 11’incisi düzenlenen Uluslararasi Siir Bulusmasi için Eskisehir’e gelen sairler, “Milli Mücadele’de Eskisehir ve 100. Yilinda Eskisehir’in Kurtulusu” sergisini, belediye hizmet binasi içinde yer alan ve kentin dört bir yanini süsleyen Pismis Toprak Sempozyumu eserlerini gezdi.

Tepebasi Belediyesi’nin düzenledigi 11. Uluslararasi Siir Bulusmasi dolu dolu geçiyor. Bulusma çerçevesinde kente gelen yerli ve yabanci sairler, “Milli Mücadele’de Eskisehir ve 100’üncü yilinda Eskisehir’in Kurtulusu” sergisini, belediye hizmet binasi içinde yer alan ve kentin dört bir yanini süsleyen Pismis Toprak Sempozyumunda ortaya çikan sanat eserlerini gezdi. “Milli Mücadele’de Eskisehir ve 100’üncü yilinda Eskisehir’in Kurtulusu” sergisinin hazirlanmasinda emegi geçen Prof. Dr. Kemal Yakut, sairlere eslik ederek sergiyi anlatti. Eskisehir’in sanat kenti oldugunu vurgulayan sairler, sergiye ve Pismis Toprak Sempozyumu eserlerine hayran kaldiklarini ve böyle bir etkinlik içerisinde yer almaktan memnun olduklarini dile getirdi.

Sairler ayrica, Atila Özer Karikatürlü Ev’in yaninda bulunan ve Gezi Parki eylemleri sirasinda hayatini kaybeden Ali Ismail Korkmaz’in heykelini ziyaret etti. Sairlerden Mazlum Çetinkaya, heykel önünde Ali Ismail Korkmaz anisina bir siir okudu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile