Şairler Şehitler Diyarında Buluştu

Şairler Şehitler Diyarında Buluştu

Şahinbey Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda Şehitler Diyarı Gaziantep'te buluşan şairler okudukları birbirinden güzel şiirler ile davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlenen şiir dinletisine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu ve çok sayıda yazar ile sanatsever katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Şahinbey İlçe Kaymakamlığı tarafından Gaziantep'in kurtuluşunda emeği geçen şehit Şahinbey ve diğer şehitleri anmak amacıyla gerçekleştirilen "Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri" etkinlikleri kapsamında şiir dinletisinde bulunuldu. Gaziantep dışından da birçok şairin katıldığı şiir dinletisinde şiirlerin büyük bir kısmının şehitlerimizi anlatması salonu dolduran şiir severlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.Programda şiir okuyan Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Kaymakam Uğur Turan'da davetlileri duygulandırdılar.

En küçük şair sıfatıyla sahneye çıkan 5 yaşındaki Zeynep Işıl Şüküroğlu ise okuduğu şiirle adeta alkış yağmuruna tutuldu. Programda okunan şiirlerin yanı sıra zaman zaman müzik dinletisine de yer verilmesi sanatseverlerin ilgisini çekti. Titizlikle hazırlanan ve hiçbir ayrıntıyı atlamadan sunulan programda davetliler Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Programda bir konuşma yapan Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Milletvekilleri milletin parlamentodaki temsilcileridir. Kendimizi hep Gaziantep'i parlamento içinde en iyi şekilde temsil etmeyi hedefledik. Gaziantep'e yakışır adımlar atmak istedik. Bunu yapabiliyorsak ne mutlu bize. Bu bizim vazifemizdir. Bu sebeple bu güzel organizasyonu düzenleyerek bizlere unutulmaz gece yaşatan Şahinbey Kaymakamımız Uğur Turan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Uğur Turan ise, katılımın yoğun ve ilginin büyük olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Şairlere ve programda emeği geçenlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Kaymakam Uğur Turan'a ise günün anlamına binaen hediyesini Milletvekili Erdoğan verdi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile