Sait Açıklaması

Sait Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait, “30 Mart, yerel değil uluslararası bir seçim olacak.

Sadece belediyeleri, Avrasya’yı ve önümüzdeki 5 yılı değil, koskoca bir asrı etkileyecek” dedi.


AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Sait, TBMM’de Balkan ülkelerinden gelen genç siyasetçileri ağırladı. Balkanlı misafirlerine hitap eden Sait, Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’de gizli bir ihtilal teşebbüsü yaşandığını belirten Sait, yaşananların Balkan ülkelerinde tepkiyle karşılandığını, özellikle Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Bosna’da AK Parti’ye ve Başbakan Erdoğan’a sahip çıkıldığını bundan dolayı müteşekkir olduklarını söyledi.

“ULUSLARARASI SİYASET İVMESİ ETKİLENECEK”
AK Parti’nin 11 yıllık iktidarlığı boyunca birçok yeni tarihin lugatımıza girdiğini söyleyen Sait, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatırlarsanız, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat derken şimdi de nur topu gibi bir 17 Aralık oldu. Bütün bu tarihler halkın seçtiği milletin teveccüh ettiği mevcut hükümetlere karşı yapılan klasik, post ve dost modern girişimler. Bütün bu girişimlerden kim zarar görüyor ve kim kazanıyor diye sormak gerek. Millete karşı yapılan ve bizatihi milletin zarar gördüğü bu girişimlere yine tarihi bir günle, yani 30 Mart ile cevap verilecek." Bu tarihlerin hepsinin 30 Mart seçimleri ile hükmünü kaybedeceğini anlatan Sait, şöyle konuştu: "30 Mart seçimleri basit bir yerel seçim değildir. Son derece stratejik bir öneme sahip olan bu seçimlerin bundan sonra uluslararası siyaset ivmesini direkt etkileyeceğini düşünüyorum. Geleceklerini ortak paydalarda gören dost ve kardeş ülkelerin bu seçimleri yakından takip ettiklerini biliyoruz. Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Balkanlar'da Türkiye’yi çare olarak gören milyonlarca kişi yaşıyor. Onların gönülleri bizimle, onların duaları bize yeter.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile