Sait Faik Abasiyanik Esenler'de Anildi

Sait Faik Abasiyanik Esenler'de Anildi

Türk edebiyatinda önemli bir yere sahip olan Sait Faik Abasiyanik, Esenler Belediyesi ve Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile düzenlenen “Gidenlerin Ardindan Sait Faik Abasiyanik” isimli panelde anildi.

Cumhuriyet döneminin önemli siir, hikaye ve roman yazarlarindan biri olan Sait Faik Abasiyanik, Esenler Belediyesi ve Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile Kadir Topbas Kültür ve Sanat merkezinde düzenlenen “Gidenlerin Ardindan Sait Faik Abasiyanik” isimli panelde anildi. Panele Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Hüseyin Cerrahoglu, birçok ögrenci ve ögretmen katildi.

Modern Türk edebiyatina damga vuran eserleriyle pek çok yazara ilham olan Abasiyanik’in anildigi panelin moderatörlügünü yazar Naime Erkovan yapti. Panelde lise ögrencileri konusmaci olarak yer aldi. “Sait Faik’in Yasam Öyküsü” oturumunda Remziye Delikanli, “Sait Faik’in Edebi Kisiligi” oturumunda Emine Ister ve “Sait Faik’in Öyküleri ve Öykücülügü” oturumunda ise Beyza Nur Kocakaya isimli ögrencileri sunumlarini gerçeklestirdi. Program sonunda ise Müdür Cerrahoglu, programa katilan ögrencilerin okulundaki her ögrenciye Abasiyanik’in birer eserini hediye olarak gönderecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile