SAK-E Ikinci Ekibi Egitimlere Basladi

SAK-E Ikinci Ekibi Egitimlere Basladi

Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E), bünyesine yeni kahramanlar kazandirmayi sürdürüyor. Muhtemel bir afet durumunda daha çok kisiye ulasabilmek amaciyla kurulan ikinci SAK-E ekibi, AFAD’in uygulamali ve teorik egitimlerinden geçti.

Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerde arama kurtarma çalismalarina katilarak yüzlerce kisiyi kurtaran Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E), muhtemel acil durumlarda daha çok kisiye yardim eli uzatmak için harekete geçti. 35 kisiden olusan ikinci SAK-E ekibinin egitimleri basladi.

AFAD tarafindan verilen hafif enkaz kaldirma, enkazda arama kurtarma gibi teorik ve uygulamali derslerden olusan egitimlerin tamamlanmasinin ardindan sinava girecek ekip, sertifikalarini almaya hak kazanacak.

Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Kahramanmaras merkezli depremde SAK-E ekiplerinin aninda afet bölgesine intikal ettiginin altini çizdi. Türkiye’nin daha çok suurlanmaya ve daha çok arama kurtarma gönüllüsüne ihtiyaç oldugunu söyleyen Baskan Dursun, “Deprem ülkesi oldugumuz suurundayiz. Bu yüzden göreve gelir gelmez Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimizi olusturduk. Ekiplerimiz gerekli egitimlerinin ardindan tam teçhizat göreve hazir hale geldi. Yakin zamanda bizleri büyük üzüntüye bogan Kahramanmarasli 11 ili etkileyen deprem felaketinde ilk olay yerine intikal edenlerden biri de SAK-E ekibimiz oldu. Onlarca, yüzlerce kisiye umut olan ekiplerimiz, kurtardiklari her canla yüreklere su serpti. Allah bir daha böyle bir üzüntü milletimize yasatmasin fakat; tedbiri de elden birakmamak gerekir. Muhtemel bir felaket durumunda daha çok kisiye ulasmak ve yardim eli uzatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yüzden ikinci SAK-E ekibimizi olusturuyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile