Sakarya Başörtüsü Platformu 343. Hafta Basın Açıklaması

Sakarya Başörtüsü Platformu 343. Hafta Basın Açıklaması

Sakarya Adalet Girişimi 343. hafta basın açıklamasında her türlü tek tipçi dayatmaya karşı çıkarken liselerde ve kamuda başörtüsü yasağının sürdüğü hatırlatıldı.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 343. hafta basın açıklamasını platform adına İlim ve Hikmet Vakfı yaptı.

Behzat Çakmak’ın okuduğu açıklamada, “Türkiye'de onlarca yıldır sürdürülen, seküler bir toplum ve tek tip ulus inşa etme anlayışı, kılık kıyafet üzerinden sürekli güncellenerek devam etmektedir. Bu uygulamaların bazılarından halkın iradesiyle kurtulmuş olunsa da ilk ve ortaöğretimde, üniversitelerde, kamu kurumlarında, hatta sokaklarda hala karşımıza çıkmaktadır. Kılık kıyafet yasağının topluma dayatılması temel bir insan hakkı ihlali yanında özgürlüklere karşı ilkel bir tutumdur. Bu nedenlerle çağın gerisinde kaldığı herkesçe aşikar olan ve halen mağdurlar üreten kanunların yeni anayasa sürecinde dikkate alınması gerektiğini vurguluyoruz” denildi.

Basın açıklamasında ayrıca kesintisiz eğitimden vazgeçilmesine karşı yeni durumda başörtüsü yasağının ne olacağı sorusu gündeme getirilerek, "Liseler mecburi eğitim haline getirilirken neden kıyafet konusunda herhangi bir düzenleme yapılmıyor. Liselerde eğitim gören kızlarımız 'Allah'ın emri olan başörtüsü' ile yönetmelikler arasında neden tercihe zorlanıyor? Okullarımızdaki kıyafet mecburiyeti ve karma eğitim dayatmasından ne zaman vazgeçilecek? Gerekirse eğitim ömür boyu olsun fakat niçin illa da örgün eğitim diye diretiliyor? Açık lise, ortaokul ve ilkokullara tamamen izin verilerek yaygın eğitimin önü niçin açılmıyor? Ana muhalefetin kesintisiz 8 yılda diretmesi ise anlaşılır değildir. Bir takım paranoyalarla darbe ürünü kanun ve uygulamaların arkasında durmaktan vazgeçilmelidir. Eğer korkunuz İmam Hatip Liseleri ise; 28 Şubat öncesinde liseler içinde İmam Hatip Liselerinin oranı yüzde 8 idi, bugün yüzde 5. Bu oran sizi niçin korkutuyor? Bu okullarda devletin okulu ve normal lise müfredatının yanında, yine devletin belirlediği meslek dersleri veriliyor ve denetleniyor. Neden bu kadar korkuyorsunuz bu okullardan terörist mi yetişiyor? Bu ideolojik dayatmalardan artık vazgeçin ve bu ülkenin gerçek sahipleri halkın taleplerine kulak verin.” ifadelerine yer verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile