Sakarya Büyüksehir Bu Proje Ile Bir Yilda 29 Ton Bal Üretti

Sakarya Büyüksehir Bu Proje Ile Bir Yilda 29 Ton Bal Üretti

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Sakarya’daki aricilik faaliyetlerine güç kattigi “Altin Karinca” ödüllü 54 Katilimcilik Aricilik Projesi çerçevesinde 2022 yilinda 29 ton bal, bir ton polen ile propolis üreterek rekor bir seviyeye ulasarak 5 milyon TL gelir sagladi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, ürettigi projelerle çiftçiye ve üreticiye güçlü bir destek sunuyor. Yerli üretimle ülke ekonomisine maksimum seviyede girdi saglayarak ‘Türkiye Yüzyili’nin’ yildizi parlayan sehirleri arasinda olmak isteyen Büyüksehir, vatandasin üretime agirlik vermesi için tesviklerini artiriyor. Bu hedefle 2019 yilinda Baskan Ekrem Yüce’nin talimatlariyla aricilara destek olunmasi için hayata geçirilen 54 Katilimcili Aricilik (KAP54) projesi de Türkiye’de örnek gösterilen projeler arasinda yer almisti. Üretimde 2022 yilinda elde edilen rekor basari ise yilsonu raporlarina yansidi.

Büyüksehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birligi’nin “Altin Karinca” ödülü verdigi projeye dahil olan üreticilerin 2022 yilinda toplamda 29 ton bal üretimi gerçeklestirdigini açikladi.

Ayrica, ayni yil içinde bir ton polen ile propolis, bin 685 adet ana ari, 18 kilogram ari sütü, 220 gram ari zehri ve 700 adet ogul ari üretimi yapildigi belirtildi. KAP54 çerçevesindeki hibelerle yapilan bal, propolis, polen, ari zehri, ana ari, suni ogul üretimi 2022 yilinda rekor seviyelere ulasti. Ari üreticileri, destekleri için Büyüksehir’e tesekkür etti. Yüce’nin bizzat takip ettigi proje çerçevesinde üretilen ürünlerin birçogu, BELPAS marifetiyle Bal54, Süt54, Kabak54, Nehir Çikolata ve Yöresel Ürünler Satis Noktalari’nda vatandasa sunuluyor.

Sakarya’da bal, süt, et, çikolata ve 60 kilometrelik Sakarya Botanik Vadisi’nden çikan tibbi aromatik bitkilerle üretilen sifa ürünlerini en kaliteli haliyle, olabilecek en uygun fiyata vatandasa sunan Büyüksehir Belediyesi, tüm bu ürünlerin üretimi noktasinda çiftçi ile üreticiye tam destek veriyor. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Güçlü Sakarya’yi, yarinlarin tarim ve sanayi sehir olan bu kenti üreten vatandaslarimizla insa edecegiz. Tarlasinda, bahçesinde, evinde, is yerinde katma deger üreten, Türkiye’nin üretim hacmine güç katan her bir vatandasimizin yaninda Büyüksehir var. Bu çerçevede aricilikta devrim niteliginde olan KAP54 projemizde rekor seviyelere ulasmanin mutlulugu içindeyiz. Üretmeye, deger katmaya devam edecegiz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile